Sandra Lyng

Sandra Lyng

Født: Sandra Lyng Haugen18. apr. 1987 [1] (35 år) Mosjøen

Beskjeftigelse: Sanger, musiker, låtskriver

Nasjonalitet: Norge

Sjanger: Popmusikk

Instrument: Vokal

Aktive år: 2004 –

Plateselskap: Pass It Records, Universal Music, Sony Music, MER Musikk

Nettsted: http://sandralyng.no

IMDb: IMDb

Sandra Lyng, (født 18. april 1987 i Mosjøen)

Sandra Lyng (født 18. april 1987) er en norsk musiker og låtskriver som kom på fjerdeplass i Idol 2004. I dag har Sandra etablert seg som en av Norges mest profilerte kvinnelige artister med flere hundretalls opptrender og flere hiter i bagasjen.

Musikken

Tidlig i 2005 lanserte Lyng sammen med Philip Ruud, fra musikkollektivet Pass It, singelen «Sommerflørt». Låten var lenge en av de mest spilte på NRK2-programmet Svisj, og lå på førsteplass på VG-lista topp 20 i fem uker.

Sommeren 2005 ga hun ut hun sin andre singel, «I morgen», som er en nyinnspilling av låten fra musikalen «Annie»; denne låten kom på andreplass på VG-lista. Deretter kom debutalbumet Døgnvill, skrevet av Stargate, Lyng, Espen Lind og Amund Bjørklund. Det havnet på tredjeplass på VG-listas albumliste.

Etter debutalbumet turnerte hun og var med på ulike TV-opptredener frem til 2010. I tiden som fulgte reiste hun mye og bosatte seg i Brasil og USA. Lyng flyttet til Los Angeles for å jobbe som låtskriver for Honua Music og for å finne et nytt musikalsk uttrykk som artist.

I 2013 gjorde hun comeback med singelen «PRTeY» produsert av Andreas «Axident» Schuller som tidligere har jobbet med blant annet Jason Derulo, Pitbull og Jessie J. Samme år gikk Lyng over til musikkselskapet MER AS hvor Gunnar Greve er manager. I 2014 gav hun ut den Donkeyboy-produserte singelen «Don´t Care»,
hvilken ble listet både på P1, P3, Mp3, NRJ og på lokalradioer rundt i Norge, etterfulgt av singelen «Electric City». Singelen «Electric City» ble gjort i samarbeid med Nord-Europas største undertøysmerke Sloggi, og musikkvideoen fikk over 140.000 views på kun étt døgn.

I tiden som følger gir hun ut EP’en “LA-Files”, produsert av Andreas Schüller. I januar 2015 var hun aktuell i TV-programmet Mitt Dansecrew på TV 2 og med singelen «Heels Off».

Sommeren 2015 ble låta «Play My Drum» lansert, låta lå stabilt på Spotifys toppliste i flere uker. Sommeren 2015 var hun med på VGs Sommershow-turné og på VG-listekonsertene rundt i Norge. Sandra fremførte «Play My Drum» foran over 70 000 mennesker på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i juni 2015. I november 2015 ga hun ut «Night After Night», produsert av Jesper Borgen og Anders Frøen aka Mood Melodies.

Hun slapp i januar 2016 singelen «Moonrise», produsert av Anders Frøen aka Mood Melodies som også står bak «Play My Drum» og «Night After Night». Hun lanserte den hos Senkveld med drøye 600 000 seeere. Sangen ble brukt som kjenningsmelodien for TV-programmet Paradise Hotel.

I mai 2016 signerte jeg med Universal Music og ga ut singelen «Blue» som ble «ukens låt» på P3. I September samme år gav hun ut singelen ”LIQR” i forbindelse med serien ”SKAM” som gikk på NRK. Sangen er selve åpningen av 2. Sesong. I November 2016 slapp hun låta «Hiding» og turnerte med den på P4-s Vinterlyd.

Våren 2017 slapp Lyng sin singel «Ta Me Dit» med Morgan Sulele som er tilbake på hennes egen dialekt. Sommeren 2017 slapp hun hiten «Bungalow» feat. Temur. Med disse låtene opptrådte hun på store arenaer med VG-lista turnéen. I november samme år kom låta «Fall» med Onkl P.

I 2018 var Lyng medskribent på sangen «Heads Up» av K-pop-bandet Superjunior. Senere det året ble hun mor, og var tilbake i 2019 med julesangen «Julefantasi»

I mars 2020 gav hun ut låta «det bli bra igjen» som ble A-lista på P1 i mange uker. Like etter gjorde Sandra en colab med den svenske artisten Axel Schylström med låta “Jag älskar dig (Jeg elsker deg)”

I 2020 kom Sandra på 2. plass i Stjernekamp og slapp i oktober singelen «Kvitt Flagg» skrevet sammen med Ruben Markussen og Magnus Bertelsen. Våren 2021 kom det ny musikk. Bl.a med DJ gruppa TRXD. Senere det året var Lyng med å skrev julehiten «Når Juletiden Senker Seg» – som vant Norges Nye Megahit, og i 2022 kom hun, som låtskriver, på 2. plass i MGP med låten «Someone», fremført av NorthKid.

TV og film

Hun ble kjent etter sin deltakelse i TV 2-programmet Idol i 2004 som 16-åring.[2] Hun endte på fjerdeplass. I 2006 vikarierte hun som programleder for Idol, sammen med Kåre Magnus Bergh.

Hun hadde stemmen til sykesøster Victoria i tegnefilmen «Valiant».

Våren 2007 deltok Lyng i TV 2s programserie Isdans. Hun måtte trekke seg fra programmet etter at hun ble skadet i en bilulykke.

Vinteren 2014 deltok Lyng i TV 2s realityserie Det sterkeste kjønn med blant annet hennes egen manager Gunnar Greve Pettersen, Petter Solberg og Brita Cappelen Møystad. Senere samme år var hun dommer i TV 2s talentkonkurranse Idol Junior.

Vinteren 2015 deltok Lyng i TV 2s programserie Mitt Dansecrew hvor hun endte på en fjerdeplass.

I 2016 deltok Lyng i TV Norges programserie 71 grader nord.

Høsten 2020 deltok hun i den niende sesongen av TV-programmet Stjernekamp på NRK. Lyng kom på andreplass bak Knut Marius Djupvik.[3]

Privat

Sandra har hatt lang fartstid i musikkbransjen men hennes lidenskap er også å bryte ned tabuet rundt psykiske lidelser. Da hun i 2007 var åpen om at hun hadde slitt med spiseforstyrrelser på nasjonal tv – og merket ringvirkningene av det, gav det å bidra innenfor psykisk helse mersmak.

Hundrevis av brev som takket henne for åpenheten, folk kom bort på gata og sa at hennes åpenhet inspirerte dem til å søke hjelp – da skjønte hun viktigheten av å snakke om OGSÅ de vanskelige tingene i livet.

I 2020 ble hun spurt av psykiatrien om å jobbe som erfaringskonsulent der. Siden Sandra daglig når ut til ca 300.000 følgere i sine Sosiale Medier kanaler tenkte hun at hun heller ville benytte den plattformen til å potensielt hjelpe flere på kortere tid. Så i stedet for å jobbe innenfor psykiatrien tok hun med eksperter innenfor helse, psykiatri og mental trening og dannet onlinekurset Indre Styrketrening. Gjennom dette kurset har Sandra vært med på å endre hundrevis av liv.

Som Lena Emilie som har tatt Indre Styrketrening sier: “En enorm kunnskap vi får tilgang til. Nå forstår jeg hvordan det å være sin egen bestevenn og HVORDAN man kan komme seg dit med en dose egeninnsats.”

Sandra studerer for tiden NLP / Mental trening. Hun har også tatt utallige kurs innenfor feltet, men det som gjør Sandra unik er at hun kan vise til sin historie at det er mulig å være på bunnen, for så å reise seg igjen.

Som en som har slitt med spiseforstyrrelser og selv vært så langt nede at hun nesten ikke overlevde det – Det er inspirerende å høre HVORDAN hun snudde livet fra utbrent, deprimert og traumatisert – til en lykkelig versjon av seg selv.

Nå holder Lyng foredrag om livsmestring, om stegene til hverdagslykke, om kroppspress og sosiale medienes påvirkningskraft.

Hun skriver også barnebokserien om enhjørningen Corny, som har følelsene utenpå kroppen og lager barnemusikk til.

Diskografi

Album

  • Døgnvill (2005)
  • LA-Files (EP) (2014)

Singler

  • «Sommerflørt» (2005)
  • «I morgen» (2005)
  • «Hjemsøkt» (2009)
  • «PRTeY» (2013)
  • «Don’t Care» (2014)
  • «Electric City» (2014)
  • «Sommerflørt 2» (2014)
  • «Heels Off» (2015)
  • «Play My Drum» (2015)
  • «Night After Night» (2015)
  • «Blue» (2016)
  • «Moonrise» (2016)
  • «LiQR» (2016)
  • «Hiding» (2016)
  • «Ta Me Dit» (2017)
  • «Bungalow» (2017)
  • «Når julen kommer» (2017)
  • «Julefantasi» (2019)
  • «Det bli bra igjen» (2020)
  • «Jag älskar dig (Jeg elsker deg)» (2020)
  • «Kvitt flagg» (2020)
  • «En stjerne skinner i natt» (2020)

Bibliografi

  • God natt, Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2020
  • Gratulerer med dagen, Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2020
  • Ha det, Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2020
  • Den er min, sier Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2020
  • Du klarer det, Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2021
  • Du får ikke være med, Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2021

Referanser

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm1573292, besøkt 10. juli 2016[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Miriam Bakkejord (18. april 2017). «Sandra Lyng: Fyller 30 i dag: Se Sandra Lyngs enorme forvandling» (norsk). Seoghør.no. Besøkt 31. mai 2017. «Sandra Lyng var bare 16 år da hun dukket opp i rampelyset for første gang. I dag, nesten 15 år seinere, fyller mosjøværingen 30 år. […] Gjennom en årelang karriere har Lyng, som for alvor ble kjent gjennom «Idol» i 2004, gått fra å være en sukkersøt tenåringsstjerne til å bli en profilert popmusiker med et langt mer modent image.» 
  3. ^ Vege, Håvard Hjorthaug (31. oktober 2020). «Knut Marius Djupvik vant Stjernekamp 2020». Nettavisen. Besøkt 1. november 2020. 

Eksterne lenker


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA