Her finner du informasjon om nordnorsk skjønnlitteratur og om nordnorske skjønnlitterære forfattere. For å regnes som nordnorsk forfatter må man enten komme fra Nord-Norge eller bo i landsdelen.

Som en tjeneste til Nordnorsk forfatterlag har vi artikler om nesten alle deres medlemmer, også inkluderer forfattere som skriver sakprosa. Men hovedregelen er altså at forfatterne på nettstedet vårt har gitt ut skjønnlitteratur.

Kildene våre

Nordland fylkesbibliotek har siden 1999 drevet dette nettstedet. Vi henter inn informasjon fra Wikipedia, samt Nasjonalbibliotekets side Nettbiblioteket og fra aviser. I de tilfellene der det ikke finnes grunnlagsmateriale eller kilder for å lage artikkel om en forfatter på Wikipedia, lager vi små, lokale artikler.

Vi er veldig glade for tips om nordnorske skjønnlitterære forfattere. Vi vil også oppfordre alle til å redigere eller opprette Wikipedia-artikler om nordnorske forfattere. Husk å legge til kategorien for hvilken kommune forfatteren kommer fra, samt kategorien for forfatterskap, for eksempel Norske lyrikere eller Norske romanforfattere.