Her finner du informasjon om nordnorsk litteratur og nordnorske skjønnlitterære forfattere. For å regnes som nordnorsk forfatter må man enten komme fra Nord-Norge eller bo i landsdelen. I enkelte tilfeller tar vi også med bøker med handling lagt til nord.

Kildene våre

Vi henter inn informasjon fra Wikipedia, samt Nasjonalbibliotekets side Nettbiblioteket. I de tilfellene der det ikke finnes grunnlag for å lage artikkel om en forfatter på Wikipedia, lager vi små, lokale artikler.

Vi er veldig glade for tips om nordnorske skjønnlitterære forfattere. Vi vil også oppfordre alle til å redigere eller opprette Wikipedia-artikler på nordnorske forfattere. Husk å oppgi kilder, det er veldig viktig.

Bakgrunn

Nordland fylkesbibliotek har siden 1999 drevet et nettsted med samme navn og adresse som dette. Både layout og programvare ble etter hvert foreldet, og vi ble derfor glade for å være med på prosjektet «Lettare litteraturnett», sammen med prosjektleder Bibliotekutvikling, Vestland fylke (tidligere Sogn og Fjordane fylkesbibliotek) og med støtte fra Nasjonalbiblioteket. Målet med prosjektet var å skape en mal for litteratur-/forfatternett, og resultatet ble Litteraturnett Nord-Norge og Forfattarar frå Sogn og Fjordane. Vi håper at andre også kommer til etter hvert.