Myriam Halden Bjerkli

Født: Myriam Halden Moe3. jan. 1963 (59 år) Tromsø

Beskjeftigelse: Selger, forfatter, frilansjournalist, frilansfotograf, oversetter, forlegger

Nasjonalitet: Norge

Myriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963 i Tromsø) er en norsk forfatter, journalist, frilansfotograf, selger, oversetter, og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik.

Hun debuterte hos Gyldendal forlag med ungdomsboka Cyprianus i 2007. Den ble oversatt til dansk i 2008. Boka ble kåret til «Randabergboka 2007», en kåring foretatt blant alle femteklassingene i Randaberg utenfor Stavanger.[1] I august 2009 kom bok nummer to, ungdomsboka Mickel i mål på Gyldendal forlag.[2] I 2010 ga hun ut foto- og faktaboken The Gambia, samt dikt- og maleriboken Rock`n roll, baby, et samarbeidsprosjekt med maleren Kari-Mette Astrup.[3] I mars 2017 debuterte hun som krimforfatter, med romanen Lille Linerle, en bok som ble nominert til Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod. I februar 2019 kom oppfølgeren Stella Polaris, som ble nominert til «Sølvkniven», en krimpris som deles ut årlig i forbindelse med krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen» i Randaberg. Samme pris ble Bjerkeli nominert for i 2022, da for sin kriminalroman Engelens fall.[4]

Bjerkli har bidratt til flere antologier, tidsskrift og aviser med intervju, dikt, noveller og kåseri, samt vunnet diverse skrivekonkurranser. Blant annet vant hun NRKs påskekrimføljetongkonkurranse i 2003, NRK P2s SMS-diktkonkurranse i 2004 og NRK/Bokprogrammets diktkonkurranse i 2006.[5]

Bjerkli har bidratt med fotografier i bøker, blader og aviser, samt er premiert i flere fotokonkurranser, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hun har også deltatt på flere juryerte fotoutstillinger, blant annet i Norge, Italia og USA, samt hatt separatutstillinger i Sandefjord og Larvik.

Hun jobbet for gratisavisa ILarvik i perioden 2005 – 2007, og fra 2008 til 2013 jobbet hun som journalist for lokalavisen Østlands-Posten i Larvik. Høsten 2011 var hun i tillegg vikarierende redaktør for Byavisa Larvik & Stavern. Hun har jobbet som fast frilanser for Bomagasinet til Larvik Boligbyggerlag fra 2010.

Bjerkli er også daglig leder i safefirmaet M.H. Bjerkli, er forlagssjef i Forlagshuset i Vestfold, som består av de fire imprintforlagene Liv forlag, Lyst forlag, Jubel forlag og Forglemmegei forlag. I tillegg er hun forfatter, frilansjournalist, drifter nettstedet Litteraturivestfold.no.

Bibliografi

Som forfatter

  • 2006: Tre i spann sammen med Ånund K. Homme og Grethe Larsen – lyrikk, Setesdalsforlaget
  • 2007: Cyprianus – ungdomsroman, Gyldendal
  • 2009: Mickel i mål – ungdomsroman, Gyldendal
  • 2010: The Gambia – fagbok, LIV forlag, nyutgitt også på engelsk i 2014
  • 2010: Rock`n roll, Baby – lyrikk, LIV forlag
  • 2017: Lille Linerle – spenningsroman, LIV forlag
  • 2019: Stella polaris – spenningsroman, Capitana forlag
  • 2020: Djevelens yngel – spenningsroman, Capitana forlag
  • 2021: Engelens fall – spenningsroman, Strawberry Publishing
  • 2022: Grønnøyd monster – spenningsroman, Strawberry Publishing

Som oversetter

  • 2014: Elisabet Omsèn/Eva Lindegren: Pappa sitter i fengsel – oversatt fra svensk.
  • 2016: Elisabet Omsèn: På utsiden – oversatt fra svensk
  • 2017: Marie Bosson Ridell: Emma sier nei – oversatt fra svensk

Referanser

  1. ^ 802 sider på fire uker-Aftenbladet Arkivert 9. februar 2008 hos Wayback Machine.
  2. ^ Forlag, Gyldendal Norsk. «Bjerkli, Myriam Halden». www.gyldendal.no (norsk). Besøkt 20. april 2019. 
  3. ^ Bjerkli, Myriam (11. november 2010). «Litteraturuka og Krimscenen delte scenen på Cordelias Hus». litteraturivestfold.origo.no. Arkivert fra originalen 19. februar 2014. Besøkt 20. april 2019. 
  4. ^ Jan Henrik Heggebø (15. januar 2022). «Dette er de nominerte til Sølvkniven» (nb_NO). Bygdebladet. Arkivert fra originalen 21. januar 2022. Besøkt 21. januar 2022. 
  5. ^ «Forlagshuset i Vestfold». Default Store View. Besøkt 20. april 2019. 

Eksterne lenker


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA

Emneord