Magnus Jackson Krogh

Født: 1986

Beskjeftigelse: Skuespiller, skribent

Nasjonalitet: Norge

Magnus Jackson Krogh

.mw-parser-output .mbox{display:grid;grid-template-areas:»leftimage text rightimage»»below below below»;grid-template-columns:min-content auto min-content;align-items:center;gap:0 0.9em;margin:4px 10%;padding:0.25em 0.9em;border:1px solid #a2a9b1;border-radius:2px;background:#fbfbfb;box-sizing:border-box}.mw-parser-output table.mbox{display:table}.mw-parser-output .mbox+.mbox,.mw-parser-output .mbox+link+.mbox{margin-top:-1px}.mw-parser-output .mbox-image,.mw-parser-output .mbox-empty-cell{grid-area:leftimage}.mw-parser-output .mbox-text{grid-area:text}.mw-parser-output .mbox-imageright{grid-area:rightimage}.mw-parser-output .mbox-below{grid-area:below;margin-top:0.5em}.mw-parser-output .ambox{border-left:10px solid #1e90ff;margin:0 10%}.mw-parser-output .ambox-notice{border-left-color:#1e90ff}.mw-parser-output .ambox-speedy{border-left-color:#b22222;background:#fee}.mw-parser-output .ambox-delete{border-left-color:#b22222}.mw-parser-output .ambox-content{border-left-color:#f28500}.mw-parser-output .ambox-style{border-left-color:#f4c430}.mw-parser-output .ambox-move{border-left-color:#9932cc}.mw-parser-output .ambox-protection{border-left-color:#bba}.mw-parser-output .imbox{margin:4px 10%;border:3px solid #1e90ff}.mw-parser-output .imbox-notice{border-color:#1e90ff}.mw-parser-output .imbox-speedy{border-color:#b22222;background:#fee}.mw-parser-output .imbox-delete{border-color:#b22222}.mw-parser-output .imbox-content{border-color:#f28500}.mw-parser-output .imbox-style{border-color:#f4c430}.mw-parser-output .imbox-move{border-color:#9932cc}.mw-parser-output .imbox-protection{border-color:#bba}.mw-parser-output .imbox-license{border-color:#88a;background:#f7f8ff}.mw-parser-output .imbox-featured{border-color:#cba135}.mw-parser-output .cmbox,.mw-parser-output .cmbox-notice{background:#dfe8ff}.mw-parser-output .cmbox-speedy{border:4px solid #b22222;background:#fee}.mw-parser-output .cmbox-delete{background:#fee}.mw-parser-output .cmbox-content{background:#ffe7ce}.mw-parser-output .cmbox-style{background:#fff9db}.mw-parser-output .cmbox-move{background:#e4d8ff}.mw-parser-output .cmbox-protection{background:#efefe1}.mw-parser-output .ombox{background:#f9f9f9}.mw-parser-output .ombox-speedy{border:2px solid #b22222;background:#fee}.mw-parser-output .ombox-delete{border:2px solid #b22222}.mw-parser-output .ombox-content{border-color:#f28500}.mw-parser-output .ombox-style{border-color:#f4c430}.mw-parser-output .ombox-move{border-color:#9932cc}.mw-parser-output .ombox-protection{border:2px solid #bba}.mw-parser-output .tmbox{border-color:#c0c090;background:#f8eaba}body.mediawiki .mw-parser-output .mbox-inside .tmbox{margin:2px 0;width:100%}.mw-parser-output .mbox-inside .tmbox.mbox-small{line-height:1.5em;font-size:100%}.mw-parser-output .tmbox-speedy{border:2px solid #b22222;background:#fee}.mw-parser-output .tmbox-delete{border:2px solid #b22222}.mw-parser-output .tmbox-content{border:2px solid #f28500}.mw-parser-output .tmbox-style{border:2px solid #f4c430}.mw-parser-output .tmbox-move{border:2px solid #9932cc}.mw-parser-output .tmbox-protection,.mw-parser-output .tmbox-notice{border:1px solid #c0c090}.mw-parser-output .dmbox{clear:both;margin:0.9em 1em;border:1px solid #ccc;border-width:0 1px;background:transparent}.mw-parser-output .fmbox{clear:both;margin:0.2em 0;width:100%;border:1px solid #a9a2b1;background:#f9f9f9}.mw-parser-output .fmbox-system{clear:both;margin:0.2em 0;border:1px solid #a2a9b1;background:#f9f9f9;padding:0.25em 0.9em}body.mediawiki .mw-parser-output .mbox-small{clear:right;float:right;margin:4px 0 4px 1em;min-width:238px;width:min-content;font-size:88%;line-height:1.25em}body.mediawiki .mw-parser-output .mbox-small-left{margin:4px 1em 4px 0;min-width:238px;width:min-content;border-collapse:collapse;font-size:88%;line-height:1.25em}

Magnus Jackson Krogh (født 1986[1]) er en norsk forfatter, foredragsholder, blogger og skuespiller fra Kjøllefjord i Finnmark.[2]

Krogh har spilt i flere reklamefilmer, og har dukket opp i serier som Hotel Cæsar, Dagens mann, og NRKs Nitimen og Typisk deg. Han har også opptrådt i VGTVs serie Oljebarna. Krogh har diagnosen ADHD, og han har skrevet en rekke bøker om temaene ADHD, selvbilde og psykisk helse. Han var også fast gjest i programmet Juntafil (i NRK P3), som handlet om følelser.

Magnus Jackson Krogh har flere ganger indikert at Michael Jackson er hans største inspirasjon og har betraktet han som et forbilde, spesielt på grunn av dansingen. Etter Michael Jacksons bortgang i 2009, følte Krogh at det var passende for ham å adoptere navnet Jackson som en del av sitt eget navn.[3]

I 2016 ble Krogh aktuell med bøkene om Turbo Tore. Bøkene handler om hvordan det er å vokse opp som barn i Norge i 2016, og handler mye om mobbing, selvbilde og ensomhet.[4]

Krogh reiste rundt i Norge i syv år med showet Samtalen (omtrent 600 forestillinger). Det ble utgitt på DVD i juni 2017.

Han har også en podcast, Livet med Magnus Jackson Krogh, som omhandler selvbilde, ensomhet, tankekjør og hverdagslige opp- og nedturer.

I 2019 hadde Krogh blogget i ti år, og opptrådte med jubileumsforestillingen En kveld med Magnus, et humorshow om å leve med ensomhet, janteloven, angst og uten sosiale antenner.

Bibliografi

Livet med adhd (bokserie)

  • 2014: ADHD: Min verste fiende og beste venn
  • 2015: ADHD: Bak masken
  • 2015: Jeg har adhd, har du det?
  • 2015: ADHD: Ustoppelig energi
  • 2017: Fra skammekroken til SKAM
  • 2019: Gresset som ikke ble grønnere
  • 2021: Livet jeg overlever : en bok om å leve med selvmordstanker

Ungdomsbøker

  • 2016: Turbo Tore
  • 2016: Turbo Tore: superhelten som måtte ta medisin
  • 2018: Turbo Tore 3: Gutten som turte å drømme
  • 2019: Turbo Tore 4: Tore begynner på skole
  • 2020: Turbo Tina: Hysj, ikke si det til noen

DVD-utgivelser

  • 2017: Samtalen

Referanser

  1. ^ Magnus Jackson Krogh. Vega Forlag[død lenke] Besøkt 20. desember 2017/
  2. ^ «Magnus Jackson Krogh, mentalhelse.no». Arkivert fra originalen 22. januar 2022. Besøkt 22. januar 2022. 
  3. ^ «Oljebarna: Naver». Besøkt 21. januar 2024. 
  4. ^ Barneboken Turbo Tore. Youtube. Besøkt 12. juni 2016

Eksterne lenker


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA

Emneord