Magnus Jackson Krogh

Født: 1986

Beskjeftigelse: Skuespiller, skribent

Nasjonalitet: Norge

Magnus Jackson Krogh (født 1986[1]) er en norsk forfatter, foredragsholder, blogger og skuespiller fra Kjøllefjord i Finnmark.[2]

Krogh har spilt i flere reklamefilmer, og har dukket opp i serier som Hotel Cæsar, Dagens mann, og NRKs Nitimen og Typisk deg. Han har også opptrådt i VGTVs serie Oljebarna. Krogh har diagnosen ADHD, og han har skrevet en rekke bøker om temaene ADHD, selvbilde og psykisk helse. Han var også fast gjest i programmet Juntafil (i NRK P3), som handlet om følelser.

I 2016 ble Krogh aktuell med bøkene om Turbo Tore. Bøkene handler om hvordan det er å vokse opp som barn i Norge i 2016, og handler mye om mobbing, selvbilde og ensomhet.[3]

Krogh reiste rundt i Norge i syv år med showet Samtalen (omtrent 600 forestillinger). Det ble utgitt på DVD i juni 2017.

Han har også en podcast, Livet med Magnus Jackson Krogh, som omhandler selvbilde, ensomhet, tankekjør og hverdagslige opp- og nedturer.

I 2019 hadde Krogh blogget i ti år, og opptrådte med jubileumsforestillingen En kveld med Magnus, et humorshow om å leve med ensomhet, janteloven, angst og uten sosiale antenner.

Bibliografi

Livet med adhd (bokserie)

  • 2014: ADHD: Min verste fiende og beste venn
  • 2015: ADHD: Bak masken
  • 2015: Jeg har adhd, har du det?
  • 2015: ADHD: Ustoppelig energi
  • 2017: Fra skammekroken til SKAM
  • 2019: Gresset som ikke ble grønnere
  • 2021: Livet jeg overlever : en bok om å leve med selvmordstanker

Ungdomsbøker

  • 2016: Turbo Tore
  • 2016: Turbo Tore: superhelten som måtte ta medisin
  • 2018: Turbo Tore 3: Gutten som turte å drømme
  • 2019: Turbo Tore 4: Tore begynner på skole
  • 2020: Turbo Tina: Hysj, ikke si det til noen

DVD-utgivelser

  • 2017: Samtalen

Referanser

Eksterne lenker


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA