Magnus Jackson Krogh

Født: 1986

Beskjeftigelse: Skuespiller, skribent

Nasjonalitet: Norge

Magnus Jackson Krogh (født 1986[1]) er en norsk forfatter, foredragsholder, blogger og skuespiller fra Kjøllefjord i Finnmark.

Krogh har diagnosen ADHD og har spilt i flere reklamefilmer, dukket opp i serier som Hotel Cæsar, Dagens mann, og NRKs Nitimen, Typisk deg og har opptrådt i VGTVs serie Oljebarna, samt skrever mange bøker hvor temaet for det meste er ADHD, selvbilde og psykisk helse. Han var også fast gjest i programmet Juntafil (NRKp3), som handlet om følelser.

Han har fått stipend fra Lebesby kommune. I 2016 ble Krogh aktuell med bøkene om Turbo Tore. Bøkene handler om hvordan det er å vokse opp som barn i Norge i 2016, og handler mye om mobbing, selvbilde og ensomhet.[2]

Krogh reiste rundt i Norge i syv år med showet Samtalen (ca 600 forestillinger). Det ble utgitt på DVD i Juni 2017.

Han har også en podcast, Livet med Magnus Jackson Krogh, som omhandler selvbilde, ensomhet, tankekjør og hverdagslige opp- og nedturer.

I 2019 hadde Krogh blogget i ti år, og opptrådte med jubileumsforestillingen En kveld med Magnus, et humorshow om å leve med ensomhet, janteloven, angst og uten sosiale antenner.

Bibliografi

Livet med adhd (bokserie)

  • 2014: ADHD: Min verste fiende og beste venn
  • 2015: ADHD: Bak masken
  • 2015: Jeg har adhd, har du det?
  • 2015: ADHD: Ustoppelig energi
  • 2017: Fra skammekroken til SKAM
  • 2019: Gresset som ikke ble grønnere

Ungdomsbøker

  • 2016: Turbo Tore
  • 2016: Turbo Tore: superhelten som måtte ta medisin
  • 2018: Turbo Tore 3: Gutten som turte å drømme
  • 2019: Turbo Tore 4: Tore begynner på skole
  • 2020: Turbo Tina: Hysj, ikke si det til noen

DVD-utgivelser

  • 2017: Samtalen

Referanser

  1. ^ Magnus Jackson Krogh. Vega Forlag Besøkt 20. desember 2017/
  2. ^ Barneboken Turbo Tore. Youtube. Besøkt 12. juni 2016

Eksterne lenker

Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA