Ingeborg Arvola

Født: 7. juli 1974 [1][2] (47 år) Honningsvåg

Beskjeftigelse: Skribent, barnebokforfatter

Utdannet ved: Universitetet i Oslo

Nasjonalitet: Norge

Språk: Norsk

Utmerkelser: Cappelenprisen (2004 ), Havmannprisen (2008 )

Ingeborg Arvola (født 7. juli 1974) er en norsk forfatter som debuterte høsten 1999 med romanen Korellhuset.

Arvola er oppvokst i Tromsø, og bosatte seg senere i Oslo. Hun har grunnfag i teatervitenskap og litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Priser

For sitt forfatterskap har hun mottatt flere priser. Hun mottok Cappelenprisen i 2004. For romanen Ingen dager uten regn ble hun tildelt Havmannprisen 2008.[3] Arvola fikk også Kulturdepartementets litteraturpris 2019, for ungdomsboken Buffy By er talentfull.

Bibliografi

  • 1999: Korellhuset – roman, Cappelen
  • 2000: Livet i et skilpaddeskall og andre historier – novellesamling, Cappelen
  • 2000: Blod, snørr og tårer – ungdomsroman, Cappelen
  • 2003: Straffe – roman, Cappelen
  • 2004: Forsiktig glass – roman, Cappelen
  • 2006: Bare et steinkast – skuespill
  • 2006: Monsterrytter – novellesamling, Cappelen
  • 2007: 40 postkort – roman, Cappelen
  • 2008: Ingen dager uten regn – ungdomsroman, Cappelen
  • 2009: Kometkameratene – hørespill, (lydbok) NRK Aktivum
  • 2009: Kometkameratene og månesmilet – barnebok, NRK Aktivum
  • 2011: Grisehjerter – roman, Cappelen Damm
  • 2012: Carla, min Carla – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2013: Over alle hindre – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2014: Inghill + Carla = sant – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2015: Ryktet – ungdomsroman, Mangschou
  • 2015: Neiden 1970 – roman, Cappelen Damm
  • 2018: Vilkår for liv – roman, Cappelen Damm
  • 2019: Buffy By er talentfull – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2019: Plutselige varmegrader – novellesamling, Cappelen Damm
  • 2020: Buffy By er inspirert – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2020: Vodka, vann og glasnost – scenetekster, Cappelen Damm
  • 2021: Buffy By er eventyrlysten – ungdomsroman, Cappelen Damm

Familie

Ingeborg Arvola er datter av lyrikeren Liv Lundberg.[4]

Referanser

  1. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Ingeborg_Arvola[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ web.archive.org[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ NRK (30. april 2009). «Havmannprisen til Arvola». NRK. Besøkt 13. januar 2022. «Havmannprisen er landets eneste nordnorske litteraturpris som hvert år kårer en vinner blant alle landsdelens bokutgivelser. Forfatteren Ingeborg Arvola (f.1974) får prisen for romanen «Ingen dager uten regn».» 
  4. ^ «Liv Lundberg er død». Den norske forfatterforening. 12. januar 2022. Arkivert fra originalen 12. januar 2022. Besøkt 12. januar 2022. «Datteren Ingeborg Arvola forteller at hun satt og snakket til henne mens Liv så ut til å sove.» 

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
Karin Fossum
Vinner av Cappelenprisen
delt med Pedro Carmona-Alvarez, Ørnulf Hodne og Anne-Lise Gjerdrum

(2004)
Neste mottaker:
Erik Fosnes Hansen
og Torbjørn Færøvik
Forrige mottaker:
Jorun Thørring
Vinner av Havmannprisen

(2008)
Neste mottaker:
Ellen Einan


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA