Ante Mikkel Gaup (født 1955) er bosatt i Kautokeino. Han er forteller og joiker, og har gitt ut en rekke lydbøker for barn om eventyrskikkelsen Juffá. Han forteller på nordsamisk.

Bibliografi

Lydbøker

  • Juffá – 1994
  • Juffá ja su fearánat – 2006
  • Juffá fággada stáluin – 2006
  • Juffá geadgegoadis – 2007
  • Juffá sadda garján – 2008
  • Juffá oaivvehis olmmos – 2008
  • Juffá mearragoaskin – 2008

Bøker

  • Govat ja muitalusat : sámi eallin gaskal 1910-1925 =  Foto og fortellinger : samisk liv 1910-1925 – sakprosa sammen med Tone Elvebakk og Marit Myrvoll, 2017