Aase Synnøve Falch

Født: 9. nov. 1934 (87 år)

Beskjeftigelse: Forfatter, lyriker, skribent

Nasjonalitet: Norge

Aase Synnøve Falch (født 9. november 1934) er en norsk lyriker og romanforfatter, bosatt i Tromsø.[1][2]

Falch vokste opp på Nordreisa, og bodde flere år i Finnmark og Nordland før hun bosatte seg i Tromsø. Hun har arbeidet på skoleinternat, på sykehus og reist i innen- og utenriksfart.[3]

Falch debuterte som syttiåring i med lyrikksamlingen Vær og uvær i natur og sinn.[4] Hun romandebuterte i 2006 med boka Blåkammerset. Siden har hun kommet med flere nye romaner.

I 2009 ga hun ut boka De kaller meg Ann : sju møter, en bok hun hadde arbeidet med i tre år. Her lar hun seks personer fra Thailand og Vietnam fortelle sine historier: En friserdame, en barkeeper, en prostituert, en servitør, en forretningskvinne, en lege og en ung mann som vil bli kvinne.[4]

Romanen Dukkemennene (2016) ble innkjøpt av Kulturrådet.[5]

Bibliografi

  • 2004: Vær og uvær i natur og sinn (lyrikk), Faldi forlag
  • 2005: Folk æ møtte i drøm og virkelighet (lyrikk), Faldi forlag
  • 2006: Blåkammerset (roman), Nordnorsk forlag
  • 2007: I lyset fra ei måneskinnslampe (roman), Nordnorsk forlag
  • 2008: Kittys hus (roman), Falch Forlag
  • 2009: De kaller meg Ann : sju møter (dokumentariske fortellinger), Falch Forlag
  • 2010: Dukkemennene (roman), Margbok
  • 2016: Steinete stier (roman), Falch Forlag[5]
  • 2018: Det dages (roman), Falch Forlag
  • 2020: Over havet henger himmelen (roman), Falch Forlag

Referanser

  1. ^ «Aase S. Falch». Litteraturnett Nord-Norge. Besøkt 12. mai 2022. 
  2. ^ «Aase S. Falch». Forfatterkatalogen. Besøkt 12. mai 2022. 
  3. ^ Omtale på nettsidene til tanum.no
  4. ^ a b «(+)Aase Synnøve Falch (86) ble forfatter da hun var 70 år og har allerede gitt ut 10 bøker: – Vi var 22 søsken og vi var de fattigste i hele verden.». itromso.no (norsk). 10. oktober 2020. Besøkt 12. mai 2022. «Denne boka, «De kaller meg Ann», består av intervjuer jeg gjorde med personer fra Vietnam og Thailand (—).» 
  5. ^ a b Elvestad, Siri Bergset (16. april 2016). «(+)Aase Falch har gitt ut ny roman». framtidinord.no (norsk). Besøkt 12. mai 2022. «Andre bøker hun har gitt ut er De kaller meg Ann og Dukkemennene. Den siste romanen ble innkjøpt av Kulturrådet.» 

Kilder

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA