Rebekka Brox Liabø

Født: 12. okt. 1978 (45 år)

Beskjeftigelse: Pedagogskribent 

Utdannet ved: Universitetet i Tromsø

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Tromsø kommunes kulturpris (2015 )

Rebekka Brox Liabø

Rebekka Brox Liabø (født 12. oktober 1978 i Kristiansund) er en norsk kulturarbeider, dramapedagog og forfatter. Hun har praktisk-estetisk lærerutdanning fra UiT – Norges arktiske universitet, hvor hun også har tatt Forfatterstudiet (2004–2006).

Liabø har bred erfaring fra arbeid i kulturfeltet, både kunstnerisk, pedagogisk og administrativt. Hun var i årene 2004–2009 fagsenterleder for scenekunst ved Tromsdalen kulturhus – KULTA, og har siden 2009 vært leder for prosjektet «Rulleramp»[1] hvor hun er dramatiker og skrivepedagog. Hun er også initiativtaker og leder for skriveprosjektet «Snakk for deg sjøl»[2] som skal bidra til å redusere frafallet i videregående opplæring. Ungdom i Troms og Finnmark deltar i prosjektet og skriver tekster om skole, ungdomstid og frafall. Tekstene er bakgrunnsmateriale teaterforestillingen «Snakk for deg sjøl» som hadde premiere på Hålogaland Teater i 2015. Prosjektet er støttet av Gjensidigestiftelsen. Liabø har gjennom en årrekke vært aktiv i det frie scenekunstmiljøet i Tromsø blant annet gjennom arbeidet som leder for RadArt – «nettverksorganisasjonen for fri scenekunst i Tromsøregionen» fra 2013 til 2015.

Hun har arrangert skriveverksteder for eldre, for innsatte i fengsel og for brukere av Kirkens Bymisjon. Høsten 2015 tok Liabø i bruk Rakettkiosken ved torget i Tromsø for å vise teater for barn basert på hennes to barnebøker om Tom Roger. Hun er også mye brukt som arrangør og faglig leder for tverrfaglige skriveverksteder.

I 2022 vant Liabø Tromsø kommunes likestillingspris blant annet for å ha hjulpet ungdom med å sette ord på utfordringer knyttet til skole, ungdomstid og frafall. I begrunnelsen står det at «prisvinneren har jobbet bredt og kreativt med å gjøre kultur tilgjengelig for alle. Gjennom sitt arbeid skaper prisvinneren samarbeidsarenaer for byens kulturaktører, og prosjektene er en viktig brikke i mange satsinger på mangfold i kommunen.»[3]

Priser og utmerkelser

  • I 2022 ble Liabø tildelt Tromsø kommunes likestillingspris.[3]
  • I 2015 mottok Liabø Tromsø kommunes kulturpris for sitt nyskapende arbeid som kunstner, nettverksbygger og utvikler av det frie scenekunstmiljøet i Tromsø.
  • Rullerampen skriveverksted var nominert til Gullsekken 2011[4].

Publikasjoner

  • 2014 – Tom Roger og Rakettkiosken – et mystisk og merkelig oppdrag
  • 2015 – Tom Roger og raketten (Trøbbel med julenissen og en reinflokk på ville veier i gale galakser)
  • Stien, K., Kramvig, B., Brox Liabø, R. (2015). To be or not to be: når å skrive er å skrive seg inn i et fellesskap. I: Otterstad. A.M & Reinertsen, A (red.). Metodefestival og øyeblikksrealisme. Eksperimenterende kvalitative forskningspassasjer. Bergen: Fagbokforlaget

Verv

  • 2016–d.d.: Varamedlem i styret i Tromsø internasjonale filmfestival
  • 2016–d.d.: Varamedlem i styret i Buktafestivalen
  • 2016–d.d.: Styremedlem i Perspektivet museum
  • 2013–2015: Styremedlem i Radart – nettverk for fri scenekunst

Referanser


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA