Bilde av Pål Espolin Johnsen
Pål Espolin Johnson

Pål Espolin Johnson

Født: 5. februar 1940 (81 år)

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

.mw-parser-output .wb-edithandle{display:none;padding-left:0.5em}.mw-parser-output .wd-editable-show .wb-edithandle{display:inline}.mw-parser-output .wd-editable-hide .wb-edithandle{display:none}

Pål Espolin Johnson (født 5. februar 1940) er en norsk forfatter og norsklektor.

Lektor med fagene norsk (hovedfag), engelsk, historie fra Universitetet i Oslo. Undervist ved Grefsen gymnas, Lillehammer videregående skole, Svanvik folkehøgskole, Universitetet i Oslo, Universitetet i Tromsø og Luther College, Decorah i Iowa. Han var redaktør av studentavisen Universitas i 1965. Medlem av Den norske forfatterforening og Norsk faglitterær forfatterforening.

Han har også vært morgenkåsør i NRK.

Bibliografi

  • Ka du trur? (1972)
  • Mennesket i motgang. En innfallsport til Olav Duuns diktning (1973)
  • Alt for Norge (1975) Ny utgave 2002.
  • Hurtigruta (1978) (egne fotos)
    • Hurtigruta (rev. utgave) (1992)
    • Hurtigruta (2008) ny utgave
  • Norge mitt Nord-Norge (1983) (egne fotos)
  • Amerikabrev (1985)
  • Kjære Lillehammer (1992) (sammen med Harald Lykke))
  • Fredrik og fangen (barnebok, 1989)
  • Med hurtigruta nordover (1994) (+ flere reviderte utgaver)
    • Tysk utgave: Mit Hurtigruten gen Norden (2000)
    • Engelsk: Norway’s Coastal Voyage (2000)
  • Olsen og tolv til. Fortellinger om levd liv. (2013)

Kilder

Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA