Kjersti Kollbotn

Kjersti Kollbotn

Født: 27. februar 1959 (61 år) Breim

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Blixprisen (2010 ), Tanums kvinnestipend (2015 )[1]

Kjersti Kollbotn (født 27. februar 1959 i Breim[2]) er en norsk sivilingeniør og romanforfatter, bosatt i Tromsø.[3]

Kollbotn har tatt forfatterutdanning ved Universitetet i Tromsø og er en av fem medlemmer i gruppen «Jernbanepoetene».[3]

Hun debuterte som forfatter med romanen Eg er mamma, eg skal vere god i 2009. Alle bøkene hennes er gitt ut av Cappelen Damm.

Bibliografi

  • 2009 – Eg er mamma, eg skal vere god – roman
  • 2011 – Taxi! – roman
  • 2014 – Isbrann – roman
  • 2017 – Jord – roman
  • 2020 – Dis – roman

Priser og utmerkelser

  • 2010 – Blixprisen for Eg er mamma, eg skal vere god[3]
  • 2015 – Tanums kvinnestipend[4]
  • 2019 – Arbeidsstipend for nordnorske forfattere [5]

Referanser

Forrige mottaker:
Are Bredahl Simonsen
Vinner av Blixprisen

(2010)
Neste mottaker:
Ingvild Holvik
Forrige mottaker:
Bergljot K. Nordal
Vinner av Tanums kvinnestipend

(2015)
Neste mottaker:


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA