Kjersti Kollbotn

Kjersti Kollbotn

Født: 27. feb. 1959 (62 år) Breim

Beskjeftigelse: Skribent

Akademisk grad: Sivilingeniør

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Blixprisen (2010 ), Tanums kvinnestipend (2015 )[1]

Kjersti Kollbotn (født 27. februar 1959 i Breim[2]) er en norsk sivilingeniør og romanforfatter, bosatt i Tromsø.[3]

Kollbotn har tatt forfatterutdanning ved Universitetet i Tromsø og er en av fem medlemmer i gruppen «Jernbanepoetene».[3]

Hun debuterte som forfatter med romanen Eg er mamma, eg skal vere god i 2009. Alle bøkene hennes er gitt ut av Cappelen Damm.

Bibliografi

  • 2009: Eg er mamma, eg skal vere god – roman
  • 2011: Taxi! – roman
  • 2014: Isbrann – roman
  • 2017: Jord – roman
  • 2020: Dis – roman
  • 2021: Vedvarande svake lag – noveller

Priser og utmerkelser

  • 2010 – Blixprisen for Eg er mamma, eg skal vere god[3]
  • 2015 – Tanums kvinnestipend[4]
  • 2019 – Arbeidsstipend for nordnorske forfattere [5]

Referanser

  1. ^ www.cappelendamm.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Kjersti Kollbotn». Forfatterkatalogen. Besøkt 21. september 2015. 
  3. ^ a b c «Kjersti Kollbotn (1959 – )». Fjordgaten / Kulturnett. Arkivert fra originalen 19. desember 2013. Besøkt 21. september 2015. 
  4. ^ «Kjersti Kollbotn er tildelt Tanums kvinnestipend 2015». Cappelen Damm. Besøkt 21. september 2015. 
  5. ^ – «Kjersti Kollbotn er tildelt årets arbeidsstipend for nordnorske forfattere»

Forrige mottaker:
Are Bredahl Simonsen
Vinner av Blixprisen

(2010)
Neste mottaker:
Ingvild Holvik
Forrige mottaker:
Bergljot K. Nordal
Vinner av Tanums kvinnestipend

(2015)
Neste mottaker:
Hanna Dahl


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA