Inge Eberg Johansen

Født: 5. aug. 1936 Nøss, Andøy kommune

Død: 10. april 2022 Teigan, Hadsel kommune

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Blixprisen (2001 )

 

Inge Eberg Johansen (født 5. august 1936 på Nøss i Andøy, død 10. april 2022[1] på Teigan i Hadsel) er en norsk forfatter. Hans debutroman het Krig i kalosjar. Han har også publisert en lang rekke artikler med lokalhistorisk innhold, i første rekke selvopplevd. Han er også kjent for å ha bygget den populære Uværshula på Teigan.

Bibliografi

  • 2001 Krig i kalosjar – roman, Samlaget (ISBN 9788252158229)
  • 2003 Tyskungen – roman, Samlaget (ISBN 9788252163148)

Priser og utmerkelser

  • 2001 Blix-prisen
  • 2003 Frivillighetsprisen i Hadsel
  • 2005 Hadsel kommunes kulturpris[2]

Eksterne lenker

Referanser

  1. ^ «Inge Eberg Johansen til minne». Bladet Vesterålen. 28. april 2022. Besøkt 29. april 2022. 
  2. ^ – Artikkel på Hadsel kommunes hjemmeside

 

Forrige mottaker:
Ragnfrid Trohaug
Vinner av Blixprisen

(2001)
Neste mottaker:
Malvin Skulbru
David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)


 

Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA