Arne Grimstad

Arne Grimstad

Født: 10. juni 1923 Hareid

Død: 4. mai 2019 (95 år)

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Kongens fortjenstmedalje

Arne Grimstad (født 10. juni 1923 i Hareid, død 4. mai 2019 i Hareid[1]) var en norsk forfatter og skolemann. Han identifiserte seg med de klassiske motkulturene, som målsak, avholdssak, kristendom og arbeiderbevegelse.

Han var sønn av gårdbrukerparet Olaf og Kjellaug Grimstad. Han utdannet seg til lærer og startet som styrer ved realskolen i Skånevik. Han var senere lærer ved Fagerlia skole i Ålesund, til han begynte som programsekretær i barne- og ungdomsavdelinga i NRK i 1959. Han var senere rektor ved Olavskulen folkehøgskule og underviste i mediefag ved Distriktshøgskolen i Volda.

Han ga ut mange romaner, blant annet med tema fra fangstmiljøet i ishavet og utvandringa til Canada. Han skrev også dikt. Han var en mye benyttet kåsør og foredragsholder, og en ivrig avisdebattant.

Han var i mange år aktiv i Norges Kristne Arbeideres Forbund, og var blant annet redaktør av tidsskriftet Brorskap.

I 2004 fikk han Kongens fortjenstmedalje i gull.[2]

Bibliografi

  • Dunlett og kroknebb, 1962
  • Men havet fortel ingenting, 1970
  • Islosen, 1971
  • Selungen, 1972
  • Veg og vandrar, dikt, 1973
  • Jord og jern, 1974
  • Nord om sjøane, 1975
  • Mot jerntider, 1976
  • Landet er ditt, 1977
  • Det harde hjertet, 1978
  • Det milde hjertet, 1979
  • Det gode hjertet, 1980
  • Hild frå havet, 1981
  • Under flogfjell, 1982

Referanser

  1. ^ Dødsannonse hos vareminnesider.no
  2. ^ Tildelinger av ordener og medaljer. kongehuset.no (side besøkt 26. februar 2016)


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA