Kristin Auestad Danielsen

Kristin Auestad Danielsen

Født: 1981 Tórshavn

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Tanums kvinnestipend (2013 )

.mw-parser-output .wb-edithandle{display:none;padding-left:0.5em}.mw-parser-output .wd-editable-show .wb-edithandle{display:inline}.mw-parser-output .wd-editable-hide .wb-edithandle{display:none}

Kristin Auestad Danielsen (født 29. november 1981 i Tórshavn)[trenger referanse] er en norsk forfatter, bosatt i Stavanger.

Danielsen er utdannet bachelor i allmenn litteraturvitenskap, har gått forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø og tatt dramatikerutdanning ved Aarhus Teater.

Hun debuterte som forfatter med diktsamlingen Alle i Norge, i tre, i hengekøyer i 2005. Hun har senere arbeidet som husdramatiker ved Dramatikkens hus i Oslo og som skrivekurslærer.

Danielsen er medlem av Opptakskomiteen i Den Norske Forfatterforening[1] og styremedlem i Rogaland Forfattarlag og samarbeider med forfatterne Ørjan Zazzera Johansen, Peter Strassegger og Rune Salvesen i forfatterkollektivet Melkegjengen.

Bibliografi

Dikt

  • 2005 – Alle i Norge, i tre, i hengekøyer
  • 2007 – Nynorsken
  • 2012 – Merk mine ord, åleinemor
  • 2019 – Sterke kjensler og andre dikt

Dramatikk

  • 2004 – Bartender – oppført ved Dramatikkfestivalen på Det norske teatret
  • 2011 – Hjemløs – urpremiere på Odense Teater
  • 2012 – Den mørke skya – for Den unge scenen
  • 2018 – Vår vesle – Det Norske Teater

Romaner

  • 2018 – Vår vesle
  • 2022 – Du er bonde

Utmerkelser og priser

  • 2013 – Tanums kvinnestipend
  • 2019 – Nominert til Ibsenprisen[2]
  • 2019 – Årets Stavangerkunstner[3]
  • 2020 – Rogaland Fylkeskommunes Kulturstipend[4]

Referanser

  1. ^ «Opptakskomiteen». Den norske Forfatterforening. Besøkt 13. august 2021. 
  2. ^ «Nominert til Ibsenprisen 2019». Teater Ibsen. Besøkt 13. august 2021. 
  3. ^ Oppdatert: 26.03.2021. «Årets stavangerkunstner | Stavanger kommune». www.stavanger.kommune.no. Besøkt 13. august 2021. 
  4. ^ Jenssen, Elisabeth Krey. «Rekordmange kultur- og idrettsstipend – Rogaland fylkeskommune». www.rogfk.no. Besøkt 13. august 2021. 

Kilder

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
Kristin Berget
Vinner av Tanums kvinnestipend

(2013)
Neste mottaker:
Bergljot K. Nordal


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA