Kjellaug Steinslett

Født: 9. juli 1946 Mo i Rana

Død: 4. juni 2011 (64 år)

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

.mw-parser-output .wb-edithandle{display:none;padding-left:0.5em}.mw-parser-output .wd-editable-show .wb-edithandle{display:inline}.mw-parser-output .wd-editable-hide .wb-edithandle{display:none}

Kjellaug Steinslett (født 9. juli 1946, i Sjona, død 4. juni 2011) var en norsk hjelpepleier og forfatter.

Steinslett var født og vokst opp i bygda Sjona utenfor Mo i Rana. Om vinteren bodde hun på sør-østkysten av Spania, og om sommeren på småbruket sitt i Sjona. Hun var utdannet hjelpepleier og jobbet på forskjellige sykehus ulike steder i Norge, og jobbet også på et daghjem for psykisk utviklingshemmede. Etter det jobbet hun også som tannlegeassistent i 10 år før hun begynte å skrive underholdninglitteratur.

Kystfolket

Steinslett har skrevet romanserien Kystfolket som hun debuterte med den 9. juli 1996 på hennes egen 50-årsdag. Tidligere har hun skrevet flere noveller for ukeblader. I tillegg til serien om Kystfolket, har hun skrevet Kystfolkets kokebok med mange tradisjonelle retter fra Helgelandskysten som hører til romanserien. Inspirasjonen har i all hovedsak vært Helgelandskysten og Sjona, men også fra hva hun selv har lest i bøker.

Eksterne lenker

Presentasjon hos Schibsted forlag Arkivert 14. mai 2012 hos Wayback Machine.

Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA