Jill Moursund

Født: 3. november 1971 [1] (49 år)

Beskjeftigelse: Illustratør

Nasjonalitet: Norge

Jill Moursund (født 3. november 1971 i Bodø) er en norsk illustratør og barnebokforfatter.

Som avgangsstudent ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo i 2000 fikk hun oppmerksomhet ved å lage datamanipulerte bilder av Kronprins Haakon i lett erotiske motiver.[2] Hun har siden arbeidet med bokomslag, barnebøker og illustrasjoner til magasiner og tidsskrifter. Illustrasjonene hennes er ofte i en computerbehandlet blandingsteknikk.

Jill Moursund bor og arbeider i Oslo. Hun er yngre søster av illustratøren Gry Moursund.

Bibliografi

Bøker med egen tekst og egne illustrasjoner

  • 2006: Kake, KAKE! – billedbok, Gyldendal forlag
  • 2009: Gjemmestreker – billedbok, Cappelen Damm
  • 2010: Lillebrors gaver – billedbok, Cappelen Damm
  • 2011: Min venn reven og jeg – billedbok, Cappelen Damm
  • 2013: Feber – billedbok, Cappelen Damm
  • 2014: Vulkanøya – billedbok, Cappelen Damm
  • 2015: Bella og Bob lager bøll – billedbok, Cappelen Damm
  • 2017: Stormfugler – billedbok, Cappelen Damm
  • 2018: Ester og hvalen – billedbok, Cappelen Damm
  • 2019: Zombiene kommer! Slik overlever du – barnebok i serien Leseløve, Cappelen Damm
  • 2021: Midt på treet – billedbok, Vigmostad & Bjørke

Illustrasjoner til andres tekster

  • 2003: Helene Uri: Dråpen som fikk alt til å skje
  • 2005: Jan Kjærstad: Jakten på de skjulte vaffelhjertene
  • 2006: Jostein Gaarder: De gule dvergene
  • 2007: Tone Gleditsch Stabell: Ulvedager – billedbok
  • 2008: Helene Uri: Mamma morgenheks
  • 2009: Øistein Hølleland: Den første hekken
  • 2010: Guri B. Hagen: Friminuttet
  • 2015: Ingvill Solberg: Mistesmykket – billedbok
  • 2015: Camilla Otterlei: Kunsten å møte en bjørn – billedbok
  • 2016: Ingvill Solberg: Kråkeslottet – billedbok
  • 2017: Randi Fuglehaug: Papelina – billedbok

Referanser

Eksterne lenker


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA