Easterine Kire

Født: 29. mars 1959 [1] (61 år) Nagaland[2], Tromsø kommune[1]

Utdannet ved: Savitribai Phule Pune-universitetet

Beskjeftigelse: Lyriker, skribent[3], anglist[3], journalist[3]

Nasjonalitet: India

Utmerkelser: Premi Veu Lliure (2013 )

Easterine Kire Iralu (født 29. mars 1959 i Nagaland, India) er forfatter og litteraturviter[4]. Hun kom til Tromsø i 2005 som Fribyforfatter.

Bibliografi

  • 1982 Kelhoukevira J.B.Lama
  • 2001 Folk Elements in Achebe Ura Academy
  • 2002 The Windhover Collection Steven Herlekar
  • 2003 A Naga Village Remembered Ura Academy
  • 2006 Ah People of Tromsø Nival Forlag
  • 2007 A Terrible Matriarchy Zubaan
  • 2007 Tre nagaer i Norge Avvik forlag
  • 2009 MARI Harper-Collins
  • 2009 Løven i kjøleskapet Barklive
  • 2009 Naga Folktales Retold Keviselie
  • 2011 Once in a Faraway Dorg Barkweaver
  • 2011 Life on Hold Barkweaver
  • 2011 Forest Song Barkweaver
  • 2011 A Slice of Stavanger Barkweaver
  • 2012 Dinkypu Barkweaver
  • 2012 Jazz Poetry Barkweaver
  • 2013 Different Strokes Barkweaver
  • 2013 A Study Guide to A Terrible Matriarchy
  • 2014 Thoughts after Easter Barkweaver
  • 2014 My book of Angels Barkweaver
  • 2014 When the river sleeps. Denne kom ut på norsk i 2018 på Orkana Forlag med tittelen Mens elva sover
  • 2015 The Dancing Village Barkweaver
  • 2016 Son of the Thundercloud Barkweaver
  • 2018 Sky is my Father, roman, Speaking Tiger
  • 2019 A respectable woman Zubaan
  • 2019 Walking the roadless road : exploring the tribes of Nagaland Aleph

Priser og utmerkelser

  • Hindu Prize 2015 for When the river sleeps [5]

Referanser

  1. ^ a b referanse-URL: www.forfatterkatalogen.no , besøksdato: 31. oktober 2020
  2. ^ offisielt nettsted: www.pencatala.cat
  3. ^ a b c nevnt i: Det tyske nasjonalbibliotekets katalog , besøksdato: 10. juni 2020 , GND-ID: 143792474
  4. ^ Forfatterkatalogen
  5. ^ Hindu Prize


Denne siden bruker materiale fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA