Tor Eystein Øverås

Født: 17. juli 1968 (49 år) Finnsnes

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Havmannprisen (2005 )

Periode: 1993 –

Debut: Tittelløs

Nettsted: Gyldendals side om Øverås

Tor Eystein Øverås (født 17. juli 1968 på Finnsnes) er en norsk forfatter og litteraturkritiker.

Bakgrunn og arbeid

Tor Eystein Øverås har hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen, og har vært student ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Fra 1998-1999 var han redaktør for litteraturtidsskriftet Vinduet og han har vært litteraturkritiker i avisene Morgenbladet og Klassekampen, og ble kåret til Årets litteraturkritiker 2010. Øverås bor i Berlin og Gildeskål.[1]

Bibliografi

  • Publikasjoner av Tor Eystein Øverås i BIBSYS
  • Tittelløs – roman (1993)
  • Fortelleren – roman (1996)
  • Til: en litterær reise – roman (2005)
  • Livet! Litteraturen! : 56 forsøk og forslag : kritikk 2006-2009 – (2009)
  • I dette landskap – essays og artikler (2012)
  • Hva er et essay? – (2014) ISBN 9788205475632

Priser og utmerkelser

  • Havmannprisen 2005, for Til: en litterær reise.
  • Årets litteraturkritiker 2010

Referanser

Kilder

Forrige mottaker:
Morten Harry Olsen
Vinner av Havmannprisen

(2005)
Neste mottaker:
Herbjørg Wassmo


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA