Ronny Trælvik

Født: 1968 Norge

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

Ronny Trælvik (født 1968) er en forfatter, forlegger (Bok i Nord AS) og frilansjournalist fra Senja. Han har skrevet flere lokalhistoriske bøker fra dette området, som Senjafisket (fisket utenfor Senja fra annen verdenskrig og frem til 2006), Senjafolk (en billedbok om folket på Senja i gamle dager og det livet de levde da) og Senjaboka (en bok om bygdene på Senja, både før og nå). I tillegg til dette har han forfattet flere bøker om båter og kystkultur i hele Nord-Norge, flere humorbøker, lyrikk og krim, (både noveller fra Nord-Norge og en krimroman fra Senja), samt en biografi og et tre binds verk om kirkene i Troms, det siste sammen med Lill-Karin Elvestad (bind 1 og 2) og Arne Ivar Hanssen (bind 3). Han har også skrevet en bedriftshistorie, og historien om et idrettslag.

Bibliografi

  • Tolv rette (1995)
  • Den finaste tida (2006)
  • Senjafisket (2006)
  • Senjafolk (2007)
  • Senjaboka (2008)
  • Samfunnsbyggeren Ole-Arvid Nergård (2009)
  • Sykkelguiden: Nord-Norge (2009)
  • Historia om SOIL-familien (2009)
  • Nord og Sør – en munter harselas (2010)
  • Nordnorske gullkorn fra barnemunn (2011)
  • Hjemgjeld – nordnorsk kriminalroman (2013)
  • Gullkorn fra ungan (2014)
  • Båtan og havet – fartøy og fiskere i Troms (2014)
  • 25 år i brun tjeneste (2014)
  • Kyst og båter i Nordland (2015)
  • Nordnorsk krim – noveller (2015)
  • Kirkene i Troms – bind 1 (2015)
  • Nordnorsk kranglebok – humor (2016)
  • Kirkene i Troms – bind 2 (2016)
  • Kirkene i Troms – bind 3 (2017)
  • Nordnorske båta og folk (2017)
  • Senja i ord og bilder (2017)
  • Nordnorsk ordbok for søringa og andre tunglærte folk (2018)

Eksterne lenker


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA