Pål Johan Karlsen

Pål Johan Karlsen

Født: 27. juni 1975 (44 år) Bodø

Utdannet ved: Universitetet i Oslo

Beskjeftigelse: Redaktør, psykolog, skribent

Nasjonalitet: Norge

Pål Johan Karlsen (født 27. juni 1975 i Bodø) er en norsk forsker i psykologi, skjønnlitterær forfatter, redaktør og gründer. Han skriver om psykologi i Dagbladet Magasinet og har tidligere vært bidragsyter i A-magasinet og tilknyttet Institutt for psykologi, Universitetet i Tromsø.

Som student på profesjonsstudiet i psykologi i Oslo ble han interessert i kognitiv psykologi og fikk stilling som vitenskapelig assistent ved Psykologisk institutt; han valgte å avbryte profesjonsstudiet for heller å ta en mastergrad i kognitiv psykologi som Fulbright-stipendiat ved New York University (2002). Han tok doktorgraden i psykologi ved Universitetet i Oslo i 2004 på temaet hukommelse med avhandlingen Effects of phonological similarity and familiarity in episodic memory tasks. Deretter var han gjesteforsker ved New York University 2004–2007 og siden forsker ved Institutt for psykologi ved Universitetet i Tromsø 2008–2014.

Han var redaktør i Tidsskrift for Norsk Psykologforening 2007–2013.[1] I samarbeid med Psykologiforbundet etablerte han i 2014 Psykologisk.no, en bransjeavis for fagfolk og psykologi-interesserte, og Scandinavian Psychologist, Nordens første vitenskapelige Open Access-tidsskrift i generell psykologi. Han fungerer begge steder som ansvarlig redaktør. I 2015 etablerte han forlaget Krutt & Plutt med base i New York.

Karlsen har også bakgrunn som journalist og debuterte i 2002 med romanen Daimler.

Bibliografi

  • 2002 Daimler – roman
  • 2004 Slik får du bedre hukommelse – sakprosa
  • 2008 Hva er hukommelse – i Universitetsforlaget serie Hva er 
  • 2012 Psykologi: Inngangsporten – sakprosa
  • 2015 Psykologi i et nøtteskall – sakprosa
  • 2015 The Stormwater Drains in Canberra – roman

Priser

  • Nordland fylkeskommunes forfatterstipend 2004

Kilder

Eksterne lenker


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA