Myriam Halden Bjerkli

Født: Myriam Halden Moe3. januar 1963 (56 år) Tromsø

Beskjeftigelse: Selger, forfatter, frilansjournalist, frilansfotograf, oversetter, forlegger

Nasjonalitet: Norge

Myriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963 i Tromsø) er en norsk forfatter, frilansjournalist, frilansfotograf, selger, oversetter og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik.

Hun debuterte hos Gyldendal forlag med ungdomsboka Cyprianus i 2007. Den ble oversatt til dansk i 2008. Boka ble kåret til «Randabergboka 2007», en kåring foretatt blant alle femteklassingene i Randaberg utenfor Stavanger.[1] I august 2009 kom bok nummer to, ungdomsboka Mickel i mål på Gyldendal forlag.[2] I 2010 ga hun ut foto- og faktaboken The Gambia, samt dikt- og maleriboken Rock`n roll, baby, et samarbeidsprosjekt med maleren Kari-Mette Astrup.[3] I mars 2017 debuterte hun som krimforfatter, med romanen Lille Linerle, en bok som ble nominert til Maurits Hansen-prisen, Nytt blod. I februar 2019 kom oppfølgeren Stella Polaris.[trenger referanse]

Bjerkli har bidratt til flere antologier, tidsskrift og aviser med intervju, dikt, noveller og kåseri, samt vunnet diverse skrivekonkurranser. Blant annet vant hun NRKs påskekrimføljetongkonkurranse i 2003, NRK P2s SMS-diktkonkurranse i 2004 og NRK/Bokprogrammets diktkonkurranse i 2006.[4]

Bjerkli har bidratt med fotografier i bøker, blader og aviser, samt er premiert i flere fotokonkurranser, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hun har også deltatt på flere juryerte fotoutstillinger, blant annet i Norge, Italia og USA, samt hatt separatutstillinger i Sandefjord og Larvik.[trenger referanse]

Høsten 2011 var hun vikarierende redaktør for Byavisa Larvik & Stavern.

Bjerkli er i dag[når?] daglig leder i safefirmaet M.H. Bjerkli, er forlagssjef i Forlagshuset i Vestfold, som består av de fire imprintforlagene Liv forlag, Lyst forlag, Jubel forlag og Forglemmegei forlag. I tillegg drifter hun nettstedet Litteraturivestfold.no, samt jobber som frilansjournalist for flere magasiner.

Bibliografi

Som forfatter

  • 2006: Tre i spann sammen med Ånund K. Homme og Grethe Larsen – lyrikk, Setesdalsforlaget
  • 2007: Cyprianus – ungdomsroman, Gyldendal
  • 2009: Mickel i mål – ungdomsroman, Gyldendal
  • 2010: The Gambia – fakta, LIV forlag, nyutgitt også på engelsk i 2014.
  • 2010: Rock`n roll, Baby – dikt, LIV forlag
  • 2017: Lille Linerle – spenningsroman, LIV forlag
  • 2019: Stella polaris – spenningsroman, Capitana forlag

Som oversetter

  • 2014: Elisabet Omsèn/Eva Lindegren: Pappa sitter i fengsel – oversatt fra svensk.
  • 2016: Elisabet Omsèn: På utsiden – oversatt fra svensk
  • 2017: Marie Bosson Ridell: Emma sier nei – oversatt fra svensk

Referanser

  1. ^ 802 sider på fire uker-Aftenbladet Arkivert 9. februar 2008 hos Wayback Machine.
  2. ^ Forlag, Gyldendal Norsk. «Bjerkli, Myriam Halden». www.gyldendal.no (norsk). Besøkt 20. april 2019. 
  3. ^ Bjerkli, Myriam (11. november 2010). «Litteraturuka og Krimscenen delte scenen på Cordelias Hus». litteraturivestfold.origo.no. Arkivert fra originalen 19. februar 2014. Besøkt 20. april 2019. 
  4. ^ «Forlagshuset i Vestfold». Default Store View. Besøkt 20. april 2019. 

Eksterne lenker


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA