Myriam Halden Bjerkli

Født: Myriam Halden Moe3. januar 1963 (55 år) Tromsø

Beskjeftigelse: Selger, forfatter, frilansjournalist, frilansfotograf, oversetter, forlegger

Nasjonalitet: Norge

Myriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963 i Tromsø) er en norsk forfatter, frilansjournalist, frilansfotograf, selger, oversetter og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik.

Hun debuterte hos Gyldendal forlag med ungdomsboka Cyprianus i 2007. Den ble oversatt til dansk i 2008. Boka ble kåret til «Randabergboka 2007», en kåring foretatt blant alle femteklassingene i Randaberg utenfor Stavanger.[1] I august 2009 kom bok nummer to, ungdomsboka Mickel i mål på Gyldendal forlag.[2] I 2010 ga hun ut foto- og faktaboken The Gambia, samt dikt- og maleriboken Rock`n roll, baby, et samarbeidsprosjekt med maleren Kari-Mette Astrup.[3] I mars 2017 debuterte hun som krimforfatter, med romanen Lille Linerle.

Bjerkli har bidratt til flere antologier, tidsskrift og aviser med intervju, dikt, noveller og kåseri, samt vunnet diverse skrivekonkurranser. Blant annet vant hun NRKs påskekrimføljetongkonkurranse i 2003, NRK P2s SMS-diktkonkurranse i 2004 og NRK/Bokprogrammets diktkonkurranse i 2006.[4]

Bjerkli har bidratt med fotografier i bøker, blader og aviser, samt er premiert i flere fotokonkurranser, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hun har også deltatt på flere juryerte fotoutstillinger, blant annet i Norge, Italia og USA, samt hatt separatutstillinger i Sandefjord og Larvik.

Høsten 2011 var hun vikarierende redaktør for Byavisa Larvik & Stavern.

Bjerkli er i dag daglig leder i safefirmaet M.H. Bjerkli, er forlagssjef i Forlagshuset i Vestfold, som består av de fire imprintforlagene Liv forlag, Lyst forlag, Jubel forlag og Forglemmegei forlag. I tillegg drifter hun nettstedet Litteraturivestfold.no, samt jobber som frilansjournalist for flere magasiner.

Bibliografi

  • 2006: Tre i spann sammen med Ånund K. Homme og Grethe Larsen – lyrikk, Setesdalsforlaget
  • 2007: Cyprianus – ungdomsroman, Gyldendal
  • 2009: Mickel i mål – ungdomsroman, Gyldendal
  • 2010: The Gambia – fakta, LIV forlag, nyutgitt også på engelsk i 2014.
  • 2010: Rock`n roll, Baby – dikt, LIV forlag
  • 2017: Lille Linerle – spenningsroman, LIV forlag
Oversettelse
  • 2014: Elisabet Omsèn/Eva Lindegren: Pappa sitter i fengsel – oversatt fra svensk.
  • 2016: Elisabet Omsèn: På utsiden – oversatt fra svensk
  • 2017: Marie Bosson Ridell: Emma sier nei – oversatt fra svensk

Referanser

Eksterne lenker


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA