Kristin Auestad Danielsen

Kristin Auestad Danielsen

Født: 29. november 1981 (37 år) Tórshavn

Beskjeftigelse: Forfatter

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Tanums kvinnestipend (2013 )

Kristin Auestad Danielsen (født 29. november 1981 i Tórshavn) er en norsk forfatter, bosatt på Ålgård.[1]

Danielsen er utdannet bachelor i allmenn litteraturvitenskap, har gått forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø og tatt dramatikerutdanning ved Aarhus Teater.

Hun debuterte som forfatter med diktsamlingen Alle i Norge, i tre, i hengekøyer i 2005. Hun har senere arbeidet som husdramatiker ved Dramatikkens hus i Oslo og som skrivekurslærer.

Bibliografi

Dikt

  • 2005 – Alle i Norge, i tre, i hengekøyer – Diktsamling
  • 2007 – Nynorsken – Diktsamling
  • 2012 – Merk mine ord, åleinemor – Diktsamling)

Dramatikk

  • 2004 – Bartender – oppført ved Dramatikkfestivalen på Det norske teatret
  • 2011 – Hjemløs – urpremiere på Odense Teater
  • 2012 – Den mørke skya – for Den unge scenen

Utmerkelser og priser

  • 2013 – Tanums kvinnestipend

Referanser

Kilder

Eksterne lenker


Forrige mottaker:
Kristin Berget
Vinner av Tanums kvinnestipend

(2013)
Neste mottaker:
Bergljot K. Nordal


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA