Kristian Halse

Født: 14. desember 1926 (91 år) Stangvik

Beskjeftigelse: Politiker, lærer

Parti: Venstre

Nasjonalitet: Norge

Kristian Halse (1926-2018) var en dikter og lærer fra Stangvik i Møre og Romsdal, han var bosatt i Mosjøen.

Han flyttet til Vefsn da han fikk arbeid som lærer ved Vefsn folkehøgskole i 1951. Her arbeidet han til han i 1960 ble ansatt ved Mosjøen videregående skole, som var arbeidsplassen hans til 1991.

Han var vararepresentant fra Nordland til Stortinget 1969-73 for partiet Venstre. Fra oktober 1972 møtte han et år som fast representant og medlem i landbrukskomiteen.

Bibliografi

Kristian Halse har skrevet jubileumsbøker for:

  • Vefsn Venstre (1983)
  • Mosjøen Idrettslag (1992)
  • Mosjøen mannskor (1993)
  • Vefsn folkehøgskole (1999)
  • Mosjøen orkesterforening (2001)
  • Olderskog skole (2004)

Representert i

  • Levande tid (utg. ved Vefsn Museum 2001) ISBN 82-90775-50-4
  • Min løynde blom (Snøfugl forlag 2009)

Eksterne lenker


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA