Ellen Hofsø

Født: 28. januar 1948 (71 år)

Beskjeftigelse: Skribent

Nasjonalitet: Norge

Ellen Hofsø (født 28. januar 1948) i Bodø, er en norsk forfatter og sosionom. Hun bodde i flere år på Stokmarknes, men er i dag bosatt i Krokstadelva. Hun debuterte med romanen Ingen utgang i 1984, og har blant annet skrevet om psykiatri og rusmisbruk. Hennes siste bok, er ungdomsromanen Elvesang. Det er en historisk roman som handler om transporten av kvenske barn fra svensk Tornedalen til Troms på 1860-tallet.

Hofsø er representert i antologien Circum Polaris, som ble utgitt av Nordnorsk Forfatterlag i 1997. Boka Til Sara er oversatt til nordsamisk (Sárái, 2007), og ungdomsromanen Ikke si det til noen er oversatt til dansk (Sig det ikke til nogen, 1991).

Bibliografi

  • 1984: Ingen utgang (roman)
  • 1986: Asalias fall (roman)
  • 1989: Ikke si det til noen (ungdomsroman)
  • 1991: Det er noe jeg må si deg (ungdomsroman)
  • 1995: Glemselens elv (roman)
  • 1999: Paradis og reddfis (barnebok)
  • 2002: Stikk deg fri! (barnebok)
  • 2007: Til Sara (ungdomsroman)
  • 2017: Elvesang (ungdomsroman)

Kilder

Eksterne lenker


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA