Torbjørn Lien

Født: 15. august 1968 (48 år) Mosjøen

Nasjonalitet: Norge

Torbjørn Lien (født 15. august 1968 i Mosjøen) er en norsk tegneserieskaper som er mest kjent for serien Kollektivet. Han debuterte som serietegner i skoleaviser i hjembyen Mosjøen i Nordland. Lokalavisa Helgeland Arbeiderblad publiserte i 1984 serien Orion, og etter det fikk han publisert serier hovedsakelig i blader som KOnK og Kraftig Kost. På 90-tallet skrev og utviklet han et av de aller første norske rollespillene på markedet, kalt Imperium 3000. Lien står også bak den litterære fanzineserien Ácin Dambágin

Kollektivet startet Lien å utvikle på slutten av 1990-tallet, og som ble første gang publisert i 2000. Han står også bak bl.a. en vitseserie basert på bibelvers kalt Mannakorn, en serie om en følsom barbar kalt Ahar og en serie kalt I heisen. Alle disse tre sistnevnte har vært publisert i månedsbladet Kollektivet. Ved siden av å være serietegner jobbet han som lærer ved animasjonsstudiet på Høgskulen i Volda fra 1998 til 2010. Han har laget noen animerte kortfilmer som har blitt vist på TV og festivaler i inn- og utland.<re

Torbjørn Lien har vært hovedgjest på Raptus – Bergen Internasjonale tegneseriefestival[1] hvor han har holdt foredrag om serien Kollektivet.

Bibliografi

  • 2006 – Mannakorn (Westwind forlag, ISBN 978-82-92514-51-1)
  • 2006 – Kollektivet 1: Masse pils og litt pizza (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-509-5591-2)
  • 2007 – Kollektivet 2: Begjær til besvær (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-3014-6)
  • 2008 – Kollektivet 3: Borte bra, hjemme fest (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-3303-1)
  • 2009 – Kollektivet 4: Sleske Fraspark (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-3360-4)
  • 2010 – Kollektivet 5: Om mus og menn og annet snusk (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-3400-7)
  • 2011 – Kollektivet 6: Kollektivt Sammenbrudd (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-6503-2)
  • 2012 – Kollektivet 7: Helg i Solnedgang (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-6548-3)
  • 2013 – Kollektivet 8: Kollektiv Psykose (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-6563-6)
  • 2014 – Kollektivet 9: Øl i Ben og Armer (Schibsted Forlag, ISBN 978-82-516-6586-5)
  • 2015 – Kollektivet 10: Beruselse og straff (Bladkompaniet, ISBN 978-82-516-6600-8)
  • 2016 – Kollektivet 11: Hundre kilo på stumpen (Bladkompaniet, ISBN 978-82-516-6620-6)

Filmografi

Referanser

  1. ^ Gjesteliste Raptus – Bergen Internasjonale tegneseriefestival

Eksterne lenker

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA