Tommy Wirkola

Tommy Wirkola

Født: 6. desember 1979 Alta

Nasjonalitet: Norge

Tommy Wirkola (født 6. desember 1979 i Alta)[1] er en norsk filmregissør, manusforfatter og skuespiller. Wirkolas første langfilm var Kill Buljo: The Movie fra 2007, som han skrev sammen med Stig Frode Henriksen. De to laget senere grøsserkomedien Død snø, som hadde premiere på norske kinoer 9. januar 2009.

25. januar 2013 hadde hans første Hollywood-film, actionkomedien Hansel and Gretel: Witch Hunters, internasjonal premiere. Wirkola var regissør og manusforfatter for filmen. Filmen har Jeremy Renner og Gemma Arterton i rollene som de voksne Hans og Grete, som nå er blitt heksejegere.

Tommy Wirkola studerte mediefag ved Høgskolen i Finnmark, filmvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer og tok en bachelorgrad i film- og tv ved Bond University i Australia.

I 2016 begynte Wirkola arbeidet med manus til en film om Slaget om Narvik i 1940.[2]

Filmografi

  • Remake (2006)
  • Kill Buljo: The Beginning (2007)
  • Kill Buljo: The Movie (2007)
  • Død snø (2009)
  • Tomme Tønner (2010) (skuespiller)
  • Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa (2010)
  • Tomme Tønner 2 (2010)
  • Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013)
  • Kill Buljo 2 2013
  • Død snø 2 2014

Referanser

Eksterne lenker

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)
Det finnes mer utfyllende artikkel/artikler på  .

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA