Sølvi Ytterstad født 1945 i Lødingen er en norsk lyriker bosatt i Harstad.

Ytterstad vokste opp i Vestbygd i Lødingen og stedet har vært inspirasjonen til de fleste av tekstene hennes. [1] Hun har gitt ut seks diktsamlinger og er representert i flere antalogier. Bortsett fra debutsamlingen fra 1991 er alle samlingene gitt ut på eget forlag. Plukke stjerner ble gitt ut som lydbok med musikk av Helge Sveen. Hun veksler mellom å skrive på dialekt, bokmål og nynorsk etter hva som passer best[2]. Hennes mest kjente dikt er Lofotstjerna og Fader vår -år 2000.

Bibliografi

  • Hinnøystund (1991)
  • Lita i nord (1998)
  • Havella (2000)
  • Månekorn (2004)
  • Plukke stjerner (2005) lydbok
  • Gudskjelovlandet (2013)

Referanser

  1. ^ Intervju i Bladet Vesterålen
  2. ^ Intervju i Harstad Tidende

Utgivelser på oria.no


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA