Sissel Solbjørg Bjugn (født 28. oktober 1947 på Setermoen i Bardu, død 14. juli 2011 i Bodø) var en norsk forfatter. Hun debuterte i 1978 med diktsamlingen Den første avisa på Lofotveggen, som ble belønnet med Tarjei Vesaas’ debutantpris. Bjugn har utgitt prisbelønnede diktsamlinger og barnebøker, foruten romaner. Gjennom hele sitt forfatterskap var Bjugn holdt for å være nyskapende og original med en stil som grenser til absurdisme, også når hun skrev for barn.

Bibliografi

  • Den første avisa på Lofotveggen – dikt (1978)
  • Stille etter elleve i Bokheimen – barnebok (1979)
  • Sulis’ Bok – barnebok (1980)
  • Spenn beltet kring livet og hald lampa tend! Ei bok om gruva – roman (1981)
  • Elisa der og Beth her – barnebok (1983)
  • Handa i buret – barnebok (1984) (illustrert av Dag Fyri)
  • Den magre narsissisten – dikt (1984
  • Bill og ei til – barnebok (1985)
  • Stakkars Ungarn – barnebok (1986)
  • Bye, bye – dikt (1989)
  • Ti bestemødrer og eitt barnebarn – barnebok (1990) (sammen med Judith Allan)
  • Tornekysset – dikt (1992)
  • Jente i bitar – barnebok, (1992) (illustrert av Fam Ekman)
  • Sjonglering og bjugnlering : 1972-1993 – dikt i samling (1994)
  • Ola trudde først! – barnebok (1994) (illustrert av Alf-Kaare Berg)
  • Lus – barnebok (1996) (illustrert av Alf-Kaare Berg)
  • Depp – dikt (1999)
  • Brynhilds – barnebok (2002) (sammen med Judith Allan)
  • Foten veit – barnebok (2009) (under pseudonymet Marry, prinsesse av Europa)

Priser

  • Tarjei Vesaas’ debutantpris 1978, for Den første avisa på Lofotveggen
  • Nynorsk barnelitteraturpris 1985, for Handa i buret
  • Blixprisen 1989
  • Brageprisen 1992, for Jente i bitar (sammen med Fam Ekman)
  • Melsom-prisen 1993, for Tornekysset

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
 Bjarne Rønning 
Vinner av Tarjei Vesaas’ debutantpris

(1978)
Neste mottaker:
 Hans Herbjørnsrud 

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA