Ragnfrid Trohaug

Født: 23. desember 1975 (41 år)

Yrke: Redaktør, skribent

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Blixprisen, Guro Sandsdalens litteraturpris

Ragnfrid Helene Trohaug (født 23. desember 1975 i Bodø) er en norsk forfatter og forlagsredaktør. Som forfatter har hun særlig skrevet bøker for barn og ungdom.

Ragnfrid Trohaug tok International Baccalaureate på United World College of the Atlantic i Wales. Senere fullførte hun Forfatterstudiet i Bø ved Høgskolen i Telemark og tok cand.mag fra universitetet i Bergen med fagene litteraturvitenskap, kunsthistorie og spansk. I 2005 og 2006 vikarierte hun som forlagsredaktør for barnebøker i Mangschou forlag, Bergen. I september 2006 ble hun ansatt som barnebokredaktør i Samlaget, hvor hun overtok stillingen etter den profilerte redaktøren Guri Vesaas.

Trohaug mottok Samlagets Blix-prisen og Kulturdepartementets debutantpris i sin sjanger for debutboka Okkupert kjærleik. Hun har også fått Guro Sandsdalens litteraturpris 2003 for forfatterskapet sitt.

Bibliografi

  • 2000: Okkupert kjærleik – ungdomsroman
  • 2001: Frå null til no – ungdomsroman
  • 2004: Dobbeltgjengaren – hørespill for ungdom
  • 2005: Landet alltid raudt – ungdomsroman/fantasy
  • 2012: Vi vil ha hund – barnebok

Drama

  • Dobbeltgjengaren – hørespill, NRK, 2002

Eksterne lenker

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA