Maren Uthaug

Født: 1972 Kautokeino

Nasjonalitet: Norge

Maren Uthaug (født 1972) er en forfatter, stripetegner og blogger [1] fra Kautokeino. Hun flyttet senere til Danmark og er bosatt i København. Debutromanen Og sådan blev det handler også om en samejente som flytter til Danmark, men er ikke selvbiografisk. Hun har gitt ut flere satiriske tegneseriebøker om samisk kultur og har tegnet stripen Ting jeg gjorde[2] fast for Politiken siden 2013.

Bibliografi

  • Det er gøy å være same (2010)
  • Same Shit (2011)
  • Mens vi venter på solen (2012)
  • Og sådan blev det – roman (2013)
  • Den lyse side (2014)
  • Det var en gang en same (2015)
  • Hvor der er fugle – roman (2017)

Referanser

Eksterne lenker

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA