Lene E. Westerås

Født: 9. oktober 1969 (47 år)

Nasjonalitet: Norsk

Periode: 2010 –

Debut: Vilja på handletur

Lene E. Westerås (født 9. oktober 1969)[1] er en norsk barnebokforfatter, poet, gjendikter og sakprosaforfatter.

Hun debuterte i 2010 med billedboka Vilja på handletur,og i 2011 kom diktsamlinga Elefantens sorgdepot.

Westerås har gått forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. I 2007 og 2008 var hun styreleder for Nordnorsk forfatterlag og hun var styreleder for Ordkalotten – Tromsø internasjonale litteraturfestival fra 2008 til 2010. Fra 2005 til 2010 var hun medredaktør i det litterære tidsskriftet Kuiper,[2] som hun også var med og stiftet. Hun var også styreleder for Stiftelsen Litteraturhus Nord 2009-2014.

Hun har medvirket i en rekke antologier og gjendiktet poesi av den engelskspråklige indiske forfatteren Anjum Hasan til norsk. I 2009 var hun redaktør og medforfatter i Palestinakomiteens 40-årsjubileumsbok, Med håpet som våpen. De seneste årene har hun også jobbet i palestinske flyktningleire i Libanon med Workshops in Creative Writing.

Bibliografi

Egne bøker
  • 2010 – Vilja på handletur, billedbok, illustrert av Akin Düzakin
  • 2011 – Elefantens sorgdepot, diktsamling
  • 2012 – Jalvar Yang og den uforunderlige dagen, billedbok, illustrert av Jens Kristensen[3]
  • 2014 – Jalvar Yang og elefanten med de røde ørene, billedbok, illustrert av Jens Kristensen
Gjendiktinger
  • 2011 – Anjum Hasan: Gata på toppen av en ås, gjendiktning fra engelsk.
Andre bøker
  • 2009 – Med håpet som våpen, redaktør og medforfatter.
  • 2014 – Amiras palestinske kjøkken, tekst ved Sylvi Inez Liljegren, Westerås var fotograf på prosjektet.

Referanser

  1. ^ «Lene E. Westerås». Norsk forfattersentrum. Besøkt 23. oktober 2012. 
  2. ^ Thomas Berg (1. august 2008). «Alt er collage»». Morgenbladet. Besøkt 23. oktober 2012. 
  3. ^ Øystein Espe Bae. «Jalvar Yang og den uforunderlige dagen». barnebokkritikk.no. Besøkt 23. oktober 2012. 

Eksterne lenker

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA