Lars Georg Hansen (født 8. januar 1869, død 20. juli 1944) var en norsk forfatter fra Tromsø. Temaet til bøkene sine hentet han framfor alt fra ishavsfangst og kystbefolkningen på kysten av Troms og Svalbard på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

Lars Hansen ble glemt på grunn av sitt engasjement i Nasjonal Samling under andre verdenskrig, men Hansen gjorde seg ikke nevneverdig politisk bemerket under krigen. To av hans romaner kom ut på tysk i «Frontbuchhandelausgabe». Dette var Die weisse Hölle og Im Schnee und Nordlicht. Hansen ble naturlig nok verken ekskludert av forfatterforeningen eller landssvikdømt, da han døde allerede i 1944.

Bibliografi

  • 1944: Odin klarte det: roman
  • 1942: Skarvereiret
  • 1940: Hårde tider har vi døiet
  • 1940: Pegasus på flukt
  • 1939: Beitsaren: ishavsroman
  • 1938: Storfossen
  • 1937: På vivanke
  • 1936: I sne og nordlys: noveller
  • 1935: Keiserlosen
  • 1934: De fem ishavsgaster: roman
  • 1933: Kongen på Råsa: roman
  • 1932: Bjørnar Bålk og hans slekt
  • 1931: Håkjerringkjeften: roman
  • 1930: Forbannelsen
  • 1929: «Hvalrossen» av Tromsø: roman
  • 1928: En havets sønn: roman
  • 1927: Jens Sørskar: roman
  • 1926: I Spitsbergens vold

Eksterne lenker

Litteratur

  • Birkeland, B./Ugelvik Larsen, S.: Nazismen i norsk litteratur,1975, Nasjonalsosialister i norsk diktning, 1943
forfatterstubbDenne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Det finnes mer utfyllende artikkel/artikler på  .

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA