Kyrre Andreassen

Kyrre Andreassen

Født: 29. september 1971

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Språklig samlings litteraturpris, Sult-prisen, Brakeprisen

Kyrre Andreassen (født 29. september 1971 på Ringerike) er en norsk forfatter.

Andreassen er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie, litteraturvitenskap og nordisk. Han har arbeidet som lærer og postbud. For tiden jobber han som lærer på Kreativ Skriving ved Buskerud Folkehøgskole. Andreassen debuterte i 1997 med novellesamlingen Det er her du har venna dine.

Bibliografi

Noveller

  • 1997 – Det er her du har venna dine

Romaner

  • 1999 – Barringer
  • 2006 – Svendsens Catering
  • 2016 – For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges

Skuespill

  • 2002 – Dette stedet
  • 2003 – Polar

Priser

  • 2006 – Språklig samlings litteraturpris
  • 2006 – Nore og Uvdals kulturpris
  • 2007 – Brakeprisen (Drammen Biblioteks litteraturpris) for Svendsens Catering
  • 2007 – Sult-prisen

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
 Sverre Knudsen 
Vinner av Språklig samlings litteraturpris

(2006)
Neste mottaker:
 Lise Knudsen 
Forrige mottaker:
 Steinar Opstad 
Vinner av Sult-prisen

(2007)
Neste mottaker:
 Carl Frode Tiller 

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA

 

Skuespillet Polar har handling lagt til Nord-Norge.


Kyrre Andreassen (født 29. september 1971 på Ringerike) er en norsk forfatter.

Andreassen er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie, litteraturvitenskap og nordisk. Han har arbeidet som lærer og postbud. For tiden jobber han som lærer på Kreativ Skriving ved Buskerud Folkehøgskole. Andreassen debuterte i 1997 med novellesamlingen Det er her du har venna dine.

Bibliografi

Noveller

  • 1997 – Det er her du har venna dine

Romaner

  • 1999 – Barringer
  • 2006 – Svendsens Catering
  • 2016 – For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges

Skuespill

  • 2002 – Dette stedet
  • 2003 – Polar

Priser

  • 2006 – Språklig samlings litteraturpris
  • 2006 – Nore og Uvdals kulturpris
  • 2007 – Brakeprisen (Drammen Biblioteks litteraturpris) for Svendsens Catering
  • 2007 – Sult-prisen

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
 Sverre Knudsen 
Vinner av Språklig samlings litteraturpris

(2006)
Neste mottaker:
 Lise Knudsen 
Forrige mottaker:
 Steinar Opstad 
Vinner av Sult-prisen

(2007)
Neste mottaker:
 Carl Frode Tiller