Kjersti Kollbotn

Født: 27. februar 1959 Breim

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Blixprisen, Tanums kvinnestipend

Kjersti Kollbotn (født 27. februar 1959 i Breim[1]) er en norsk sivilingeniør og romanforfatter, bosatt i Tromsø.[2]

Kollbotn har tatt forfatterutdanning ved Universitetet i Tromsø og er en av fem medlemmer i gruppen «Jernbanepoetene».[2]

Hun debuterte som forfatter med romanen Eg er mamma, eg skal vere god i 2009.

Bibliografi

  • 2009 – Eg er mamma, eg skal vere god – roman
  • 2011 – Taxi! – roman
  • 2014 – Isbrann – roman

Priser og utmerkelser

  • 2010 – Blixprisen for Eg er mamma, eg skal vere god[2]
  • 2015 – Tanums kvinnestipend[3]

Referanser

  1. ^ «Kjersti Kollbotn». Forfatterkatalogen. Besøkt 21. september 2015. 
  2. ^ a b c «Kjersti Kollbotn (1959 – )». Fjordgaten / Kulturnett. Besøkt 21. september 2015. 
  3. ^ «Kjersti Kollbotn er tildelt Tanums kvinnestipend 2015». Cappelen Damm. Besøkt 21. september 2015. 

Forrige mottaker:
 Are Bredahl Simonsen 
Vinner av Blixprisen

(2010)
Neste mottaker:
 Ingvild Holvik 
Forrige mottaker:
 Bergljot K. Nordal 
Vinner av Tanums kvinnestipend

(2015)
Neste mottaker:
  

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA