Kjell Sandvik

Født: 1929

Død: 1992

Nasjonalitet: Norge

Kjell Sandvik (født 1929 og oppvokst i Honningsvåg, død 1992 i Asker) var en norsk forfatter, komponist og journalist.[1][2][3]

Sandvik debuterte som forfatter i 1968 med diktsamlingen EXPO. Han arbeidet som journalist i Finnmark Dagblad, Nordlands Framtid og i Lofotposten. Han var første formann i Nordnorsk forfatterlag fra 1972-77, og satt i styret for Den norske forfatterforening fra 1977-1982, det siste året som formann, etter at Camilla Carlson trakk seg.[4]

Han har utgitt nærmere 30 bøker, i flere sjangre. Sammen med Thor Erdahl fikk han Kirke- og undervisningsdepartementets billedbokpris i 1980 for boka Storm over Utvær.

Han har også gitt ut flere musikkverk registrert i TONO. Arkivet etter ham oppbevares ved Nordkappmuseet.[5]

Bibliografi

  • Expo – dikt (1968)
  • Dikt ved breen (1969)
  • Måkene – roman (1970)
  • På heimveg – dikt (1971)
  • Visa i graset – dikt (1972)
  • Lofoten med fotograf Arnt Sneve (1974)
  • Isbilders lys – dikt (1974)
  • Stormen – noveller (1975)
  • Vindjoik og bitter blues – dikt og viser (1976)
  • Nordavindsviser – dikt (1977)
  • Blind Fredrik (1977)dokumentarbok sammen med Dag Solheim.Prisbelønnet
  • Aradene – roman (1977)
  • Værfast – noveller (1978)
  • Mørketidsballader og lyse dikt (1979)
  • Storm over Utvær – barnebok (1980)
  • Lygarliv i nord (1981)
  • Trosse været – dikt (1982)
  • Den store oljekatastrofa – barnebok (1983)
  • Før isfontenenes tid – dikt (1985)
  • I djevelens bilde – noveller (1986)
  • Skatten i Lofoten – barnebok (1987)
  • Gi deg ikke – barnebok (1988)
  • Sang til Finnmark – dikt (1989)
  • Spøkeri i Nord (1990)
  • Lørveleven i Nord (1991)
  • Vindmarkene – roman (1992) posthumt
  • Lars og Røver-Pelle til sjøs – barnebok (1992)posthumt
  • Festspillbrosjyre, dikt 1992.posthumt.
  • Hørespill;Potrett av Blind-Fredrik,NRK Nordland 1980
  • TV film; Storm over Utvær NRK 1982

Referanser

  1. ^ Kjell Sandvik i Store norske leksikon
  2. ^ Kjell Sandvik; allkunne.no
  3. ^ «Dramatisk livshistorie»; Lofotposten, 5.10.2015
  4. ^ Hedrer Kjell Sandvik i dikt og viser; nordnorskforfatterlag.no
  5. ^ Kjell Sandvik-arkivet; finnmarksarkivene.no

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA