Jens Kjartan Styve

Født: 11. juli 1972 (45 år)

Yrke: Illustratør, tegneserieskaper, forfatter

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Pondus-prisen

Pseudonym: Jens K

Sjanger: Romaner, tegneserier

Debut: finnfinnfinn (1997 , som tegneserieskaper), Eg, Ove Kvamme (2007 , som forfatter)

Nettsted: jenskstyve.no

Jens Kjartan Styve (født 11. juli 1972) er en norsk forfatter, tegneserieskaper og illustratør kjent under signaturen Jens K.

Styve kommer fra Hjelmås i Nordhordland. Han fikk sin første tegneserie på trykk i Kraftig Kost i 1989. Seriene hans har seinere vært trykt i egne hefter og bøker, i fanziner og tegneserieblader. Han var med å starte tegneserieforlaget Jippi i 1997. Styve har jobbet som illustratør og grafisk formgiver i en årrekke og illustrert både magasiner og bøker. I 2007 debuterte han som forfatter med romanen Eg, Ove Kvamme på Cappelen Damm Forlag.[1] Han fulgte opp med boka Friedland på Samlaget i 2013.[2] Jens K Styve har også samarbeidet med Øyvind Lauvdahl om tegneseriene Torsken bel Air i 2003 og Kina Town i 2014. Etter 15 år borte fra tegneseriene, kom han tilbake med tegneserieboka JensK Sesong 1 i 2015. I 2016 vant Styve Dagbladets tegneseriekonkurranse med Dunce.[3] I 2017 vant han Pondus-prisen for Dunce.[4]

Jens K. Styve bor og arbeider i Tromsø.

Bibliografi (utvalg)

Romaner

  • 2007: Eg, Ove Kvamme[1] (Cappelen Damm Forlag)
  • 2013: Friedland[2] (Det Norske Samlaget)

Tegneserier

  • 1992: Hups (Eget forlag)
  • 1994: Hups 2 (Eget forlag)
  • 1997: finnfinnfinn (Jippi forlag)
  • 1998: finnfinnfinn 2 (Jippi forlag)
  • 1999: finnfinnfinn 3 (Jippi forlag)
  • 2002: Du er ein luring Finn Bjølseth (Jippi forlag)
  • 2003: Torsken Bel-Air (manus tegnet av Øyvind Lauvdahl) (Jippi forlag)
  • 2014: Kina Town (manus tegnet av Øyvind Lauvdahl) (Jippi forlag)
  • 2015: JensK Sesong 1 (Jippi forlag)
  • 2017: Dunce

Illustrerte bøker

Bokomslag

  • 2005: I Slekt (Damm Forlag)
  • 2007: Nytt kull på voksenopplæringa (Damm Forlag)
  • 2007: Eg, Ove Kvamme (Damm Forlag)
  • 2009: Oldemor, du er med barn (Cappelen Damm Forlag)
  • 2010: Lykkefeltet (Det Norske Samlaget)
Plateillustrasjoner
  • L.Y.D.: Familien Ost – en rockeopera (1998)
  • L.Y.D.: Familien Ost – Ostedisk 2 (1999)
  • Elektronische Geist: 6y Girl (2002)
  • Pre-B-S: Argue Crockz (2002)
  • Cordion: Cordion (2003)
  • Cordion: Motifs (2006)
  • Lost at Last: Lost at Last In Darkness (2007)
  • Twang Gang: Sjela på legd (2014)
  • Raga Rockers-hyllest: Sannhet på boks – en hyllest til Raga Rockers (2015)

Referanser

  1. ^ a b Cappelen Damm om Eg, Ove Kvamme
  2. ^ a b Samlaget om Friedland Arkivert 4 mars 2016 hos Wayback Machine.
  3. ^ Jonas Pettersen (13. oktober 2016). «- En anledning til å få ut slagg og irritasjon når jeg blir provosert». Dagbladet. Besøkt 20. august 2017. 
  4. ^ Miriam Leiros (20. august 2017). «– Nå blir det tegneserier på heltid». iTromsø. Besøkt 20. august 2017. 

Eksterne lenker

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA