Ingunn Aamodt

Født: 19. august 1965 (52 år) Honningsvåg

Yrke: Illustratør, skribent

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Arks barnebokpris, Skolebibliotekarforeningens litteraturpris

Skuespiller Karoline Øyan utkledt som Pulverheksa under en opplesning fra bokserien om henne under Oslo bokfestival 2010.

Ingunn Aamodt (født 19. august 1965 i Honningsvåg) er en norsk forfatter og illustratør.

Ingunn Aamodt er utdannet lærer i kunst og håndverksfag, og arbeidet i flere år som avdelingsleder i en barnehage. Hun er nå forfatter på heltid.

Aamodt skriver barne- og ungdomslitteratur, og er særlig kjent for bøkene om Pulverheksa (hovedsakelig Omnipax forlag), for de yngste barna. Hun skriver imidlertid for alle aldersgrupper. Sjangermessig er forfatterskapet variert, med både billedbøker, romaner, faktabøker, grøssere og fantasy. I sine ungdomsbøker har hun blant annet nyskrevet Romeo og Julie i en norsk samtidskontekst (Romeo og Javeria, 2007) og behandlet transvestittisme (En søster i skapet (2005).

I 2006 ble Aamodt nominert til Brageprisen for faktaboka Tutankhamon. I 2008 mottok hun Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for sitt samlede forfatterskap.

Sammen med Arne Svingen og Jon Ewo har hun gitt ut grøsserserien Marg & Bein, som kommer ut på Cappelen Damm forlag.

Bibliografi

  • 1998: Pulverheksa får besøk
  • 1999: Pulverheksa på fisketur
  • 2000: Pulverheksa redder tyven
  • 2000: Klart du er kunstner!
  • 2001: Kaniner til salgs (illustrert av Hege Bø)
  • 2001: Kaptein X og Fabedullas Magiske Tryllebok
  • 2001: Når sola går ned i Limanaki
  • 2002: Pulverheksa lager bursdagsfest
  • 2002: Når latterbjørner gråter
  • 2003: Jakten på spansk dronning
  • 2003: Pulverheksa på Frossenfjell
  • 2003: Ine og Morti Kofisi
  • 2004: Metall-Mats (illustrert av Rune Lyngby)
  • 2005: En søster i skapet
  • 2005: Ine og Morti Kofisi. Gifte-fise-festen (illustrert av Anders F. Kaardahl)
  • 2005: Metall-Mats. En svensk ridder (illustret av Anders Nygaard Pedersen)
  • 2005: Den store Pulverheksboka (inneholder Pulverheksa får besøk, Pulverheksa på fisketur og Pulverheksa redder tyven)
  • 2006: Pulverheksa og plageånden
  • 2006: Tutankhamon. Livet – kjærligheten – døden (illustrert av Kari Sortland)
  • 2007: Pulverheksa og Skattesnusk
  • 2007: Kannibalen
  • 2007: Den andre store Pulverheksboka (inneholder Pulverheksa lager bursdagsfest, Pulverheksa på Frossenfjell og Pulverheksa og Plageånden)
  • 2007: Grusom spådom
  • 2007: Romeo og Javeria
  • 2008: Vampyrnatten
  • 2008: Pulverheksa og Julenissen
  • 2008: Siste Bane
  • 2009: Marlena Evensen
  • 2009: Pulverheksa og Krokodillen
  • 2009: Hokus og Pokus, sier Pulverheksa
  • 2009: Bøddelen
  • 2010: Dukken
  • 2010: Pulverheksa leter etter Grønnskollingen
  • 2010: Hvor er småtrollene, sier Pulverheksa
  • 2010: Den tredje store pulverheksboka (inneholder Pulverheksa og Skattesnusk, Pulverheksa og Krokodillen og Pulverheksa leter etter Grønnskollingen)
  • 2010: Hot i syden (Marlena Evensen 2)
  • 2011: Cat fight (Marlena Evensen 3)
  • 2011: Kjøtt og blod
  • 2011: Pulverheksa og Drømmeprinsen
  • 2012: Pulverheksa på ball
  • 2012: Beistet
  • 2013: Frank
  • 2013: Den fjerde store pulverheksboka (inneholder Pulverheksa og Drømmeprinsen, Pulverheksa på ball og Pulverheksa hjelper Julenissen)
  • 2014: Snart sexten (Marlena Evensen 4)
  • 2014: Bakeren og månen
  • 2014: Pulverheksas julebord
  • 2015: Pulverheksas påskekrim
  • 2015: Usynlige Snefrid og Nusselige Mus (illustrert av Anna Fiske)
  • 2015: Party! (Marlena Evensen 5)
  • 2015: Pulverheksa og trollet
  • 2015: Grusomme favoritter
  • 2016: Pulverheksa på ferie, Cappelen Damm
  • 2016: Fossegrimen
  • 2017: Gran finale (Marlena Evensen 6)
  • 2017: Pulverheksa på ball
  • 2017: Dukkens rette eier
  • 2017: Bæ, bæ lille lam : gikk på restaurant
  • 2017: Pulverheksa kler seg ut

Priser

  • Skolebibliotekarforeningens litteraturpris 2008, for samlet forfatterskap
  • ARKs barnebokpris 2010, for Dukken

Eksterne lenker

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA