Ingeborg Arvola

Født: 7. juli 1974 (43 år) Honningsvåg

Utdannet ved: Universitetet i Oslo

Beskjeftigelse: Skribent, barnebokforfatter

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Cappelenprisen (2004 ), Havmannprisen (2008 )

Ingeborg Arvola (født 7. juli 1974) er en norsk-finsk forfatter som debuterte høsten 1999 med romanen Korellhuset.

Som bakgrunn har hun grunnfag i teatervitenskap og litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. For sitt forfatterskap har hun mottatt Cappelenprisen 2004 og Havmannprisen 2008, den siste for romanen Ingen dager uten regn.

Arvola er oppvokst i Tromsø, senere bosatt i Oslo.

Bibliografi

  • 1999 – Korellhuset – roman
  • 2000 – Blod, snørr og tårer – ungdomsroman
  • 2000 – Livet i et skilpaddeskall og andre historier – novellesamling
  • 2003 – Straffe – roman
  • 2004 – Forsiktig glass – roman
  • 2006 – Bare et steinkast – skuespill
  • 2006 – Monsterrytter – novellesamling
  • 2007 – 40 postkort – roman
  • 2008 – Ingen dager uten regn – ungdomsroman
  • 2009 – Kometkameratene – hørespill
  • 2009 – Kometkameratene og månesmilet – barnebok
  • 2011 – Grisehjerter – roman
  • 2012 – Carla, min Carla ungdomsroman
  • 2013 – Over alle hindre – ungdomsroman
  • 2014 – Inghill + Carla = sant – ungdomsroman
  • 2015 – Ryktet – ungdomsroman
  • 2015 – Neiden 1970 – roman
  • 2018 – Vilkår for liv – roman

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
Karin Fossum
Vinner av Cappelenprisen
delt med Pedro Carmona-Alvarez, Ørnulf Hodne og Anne-Lise Gjerdrum

(2004)
Neste mottaker:
Erik Fosnes Hansen
og Torbjørn Færøvik
Forrige mottaker:
Jorun Thørring
Vinner av Havmannprisen

(2008)
Neste mottaker:
Ellen Einan

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA