Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen

Født: 5. januar 1950 (67 år) Tromsø

Parti: Sosialistisk Venstreparti

Nasjonalitet: Norge

Medlem av: Gitarkameratene

Utmerkelser: 9 oppføringerSpellemannprisen i visesang, Kardemommestipendiet, Nordland fylkes kulturpris, Skjæraasenprisen, Tekstforfatterfondet, Solprisen, Spellemannprisen i visesang, Spellemannprisen i visesang, Spellemannprisen i visesang

Halvdan Johannes Sivertsen (født 5. januar 1950) er en norsk visesanger og låtskriver. Han er født i Tromsø, men oppvokst og bor i Bodø. Han har vunnet seks Spellemannpriser (to av dem med Gitarkameratene) og fått Nordland fylkes kulturpris (2000).

Sivertsen er også kjent fra barneprogrammet Labbetuss som gikk på NRK-TV i store deler av 80-tallet. Han har siden 80-tallet vært ofte å se som gjest i diverse programmer på TV.

Sivertsen ble etter kommunevalget 1987 valgt inn Bodø Bystyre for Bodø Sosialistisk Venstreparti, selv om han stod på 43.-plass på lista. Han stilte aldri på møtene, men fikk ikke fritak fra vervet.

«Kjærlighetsvisa» ble i juli 2008 kåret til tidenes nordnorske sommerlåt. Nesten en tredjedel av SMS-stemmene gikk til «Kjærlighetsvisa». Kåringen ble avholdt av Avisa Nordland og Radio 3 Bodø.

Våren 2012 medvirket Sivertsen i programserien Hver gang vi møtes på TV 2 sammen med seks andre artister som blant annet Øyvind Sauvik (Vinni). Han fremførte Sommerfuggel i vinterland sammen med Øyvind Sauvik under Minnemarkeringen i Oslo 22. juli 2012.

Sivertsen er etterkommer av Carl Johan Gerss.

 

Backingband

  • Halvdan Sivertsen – gitarer, sang, låtskriver
  • Terje Nohr – gitar
  • Trond-Viggo Solås – kontrabass
  • Rune Mathisen – trommer og perkusjon

Diskografi

Soloalbum

  • Halvdan 23 1/2 år (1973)
  • Utsikt minus innsikt gir tilnærmet blindhet fra toppen av pyramiden (1975)
  • Nordaførr (1979)
  • Liv laga (1981)
  • Sangen om i morra (1982)
  • Amerika (1985)
  • Ny og naken (1987)
  • Førr ei dame (1989)
  • Hilsen Halvdan (1991)
  • Kjærlighetslandet (1994)
  • Helt Halvdan (1996)
  • Tvil, håp og kjærlighet (2001)
  • Frelsesarmeens Juleplate (2003)
  • 40+ (2005)
  • Mellom oss (2008)
  • Gjør det så gjerne (2012)
  • Ennu ikke landa (2017)

Solosingler

  • Gladiatorglimt (ode til Bodø/Glimt)/Syng sjøl (1976) med Terje Nilsen under navnet Halvdan og den gule fare
  • Ny & naken (1987)
  • Hvis du vil ha mæ (1995)
  • Aldri så nær som da (1996)
  • Pus har løpetid (1996)
  • Maja (1997)
  • Sammen i sola (1997)
  • Bli med mæ dit (2008)
  • Venta på toget (2008)
  • Ola Diger (2008)
  • Reisa aleina (2012)
  • Han Elias (2014)
  • Sola har gått over streken (2015)
  • Labbetuss har bursdag (2015)

Med Gitarkameratene

  • Gitarkameratene (1989)
  • Typisk norsk (1990)

Med Vibeke Sæther

  • Labbetusseviser (1983)

Deltar på

  • Sverre Kjelsberg: Etter mørketia (1979)
  • Diverse: Miljøplata (1980)
  • Diverse: Helikopter Jon (1984)
  • Kine Hellebust & Anders Rogg: Fra innsida (1984)
  • Diverse: God ferie (1984)
  • Vanqueros: Vanqueros (1985)
  • Forente artister: Sammen for livet (1985)
  • Diverse: Norsk ukeblad presenterer Nordens beste artister (1985)
  • Diverse: Vær så go, kjør… (1985)
  • Diverse: Adresseavisen Spesialutgave (1985)
  • Diverse: Opp i det blå (1987)
  • Diverse: Viser i vinden: Nordens beste artister (1987)
  • Diverse: Kystriksveien vær så go kjør (1987)
  • Diverse: N.S.M.R. Kassetten 87/88 (1987)
  • Diverse: Barnas aller beste lakrislåter (1988)
  • Diverse: Barnas aller beste lakrislåter 2 (1988)
  • Solfrid Hoff: Prinsessa i tårnet (1988)
  • Arthur Arntzen: Oluf’s jubileumsfarse (1988)
  • Karoline Krüger: Fasetter (1988)
  • Lillebjørn Nilsen: Sanger (1988)
  • Påsan’s: Mens vi venter (1988)
  • Gundersens Blandede Pikekor: Bryllupsfest (1989)
  • Diverse: Bodø/Glimt kassett -89 (1989)
  • Diverse: Vål’enga Hockey Team (1990)
  • Forente artister: Mellom himmel og jord (1990)
  • Diverse: Tindlund Idrettsforbund: Håndballgruppen (1990)
  • Diverse: Norge Rundt med Dissimilis (1991)
  • Jan Eggum: Underveis (1991)
  • Diverse: La oss gi – NRF 40 år 1951–1991 (1991)
  • Diverse: På kryss og tvers med Oluf og Lars (1991)
  • Diverse: OL-CD’n med Dan Børge og vaktmester’n (1992)
  • Diverse: Æ (1992)
  • Diverse: 40 norske ballader (1992)
  • Diverse: 18 norske ballader (1992)
  • Lillebjørn Nilsen: Fort gjort å glemme/Så nære vi var (1993)
  • Lotta Engberg & Anders Engberg: Kärlek gör mig tokig (1993)
  • Diverse: Norske bilder – Sounds and Visions of Norway (1993)
  • Lillebjørn Nilsen: 1000 søte damer (1993)
  • Diverse: Fine norske sommerlåter 2 (1993)
  • Diverse: Bodø/Glimt førr evig (1993)
  • Silje Dons: Kyss, klapp og klem (1993)
  • Lillebjørn Nilsen: Nære Nilsen (1993)
  • Roulette: Den første! (1993)
  • Jan Eggum: Mang slags kjærlighet (1994)
  • Diverse: Store norske ballader (1994)
  • Diverse: Guide til Rock Pack (1994)
  • Diverse: God sommer (1995)
  • Diverse: Postens landeplager 1995 (1995)
  • Diverse: LHLs vanntrim (1995)
  • Hum-Koret: Frodige fragmenter… (1996)
  • Hymn: Har en drøm – 17 norske instrumentale ballader (1996)
  • Dusty Cowshit: Østenfor Soon, Western for Råde (1996)
  • Diverse: Miljø for livet (1996)
  • Lillebjørn Nilsen: 40 spor: Nilsens 40 beste (1996)
  • Diverse: Norges nasjonalviser (1996)
  • Diverse: Popular Sounds of Norway (1996)
  • Diverse: 18 ballader fra kjærlighetslandet (1997)
  • Diverse: Tonekraft mot kreft (1997)
  • Diverse: Visehjelp fra Nordvest-Russland (1998)
  • Diverse: Visehjelp fra Nordvest-Russland (1998)
  • Diverse: Det beste av norsk musikk 1978–1980 (1998)
  • Diverse: Det beste av norsk musikk 1990–1993 (1998)
  • Roar Engelberg: Har en drøm (1998)
  • Diverse: Æ é nordlending (1998)
  • Sichia: Duende (1999)
  • Øystein Sunde: Snøfreser’n/FBI (1999)
  • Thomas Kjellerup: Sommerhus (1999)
  • Øystein Sunde: Nå er begeret nådd (1999)
  • Diverse: Glimt i øyet (2000)
  • Diverse: Tande-P: Mine favoritter (2000)
  • Onøy/Lurøy sangkor: Folket som leve her nord (2000)
  • Diverse: 96% låvedans (2001)
  • Erik Lihms Orkester: Jag tror på kärlek (2001)
  • Jan Eggum: Ekte Eggum (2001)
  • Diverse: Reiseradioens sommerklassikere (2001)
  • Holmsve: En rød liten rose (2001)
  • Elisabeth Andreassen: Kjærlighetsviser (2001)
  • Norske Kammersangere: Toner til jul (2001)
  • Diverse: Moderne ballader & vakre viser (2002)
  • Anna Pálína Árnadóttir: Guò og gamlar konur (2002)
  • Trubaduran: Gammelsenga (2002)
  • Lill Lindfors: Ingen är så go’ som du (2002)
  • Diverse: Hjem til jul (2002)
  • Diverse: Gull i fra grønne skoger (2003)
  • Erik Grip: Visesanger (2003)
  • Kringkastingsorkestret: TONO – 75 år for musikken – Fremtiden er Uhørt (2003)
  • Ytterøy Viseklubb: Låter med sving (2004)
  • Are og Odin: Bæ To Da Bone (2004)
  • Diverse: Tidenes beste barneplate 2 (2005)
  • Diverse: En hildringstime – 16 artister hedrer Erik Bye (2005)
  • Jan Eggum: 30/30 (2005)
  • Diverse: Den røde gitar – Arbeidersanger i ny drakt (2005)
  • Diverse: Norsk musikk i 100 – Populærmusikk i Norge 1905–2005 (2005)
  • Diverse: Norsk musikk i 100 – Vol 6: Norsk på norsk (2005)
  • Ami Aspelund: Ami Live (2005)
  • Alta Motettkor: Den store stjerna (2005)
  • Øystein Sunde: Sundes verden (2006)
  • Øystein Sunde: Sundes verden – 52 av de aller beste (2006)
  • Nick Borgen: Sista dansen (2006)
  • Onøy/Lurøy sangkor: Åresang (2006)
  • Tina Siel: Lidt af mit liv (2007)
  • Diverse: Norske allsangfavoritter (2007)
  • Jan Eggum: Hjerteknuser (2007)
  • Diverse: Demo Tracks Vol. 20 – Spinning Wheel (2007)
  • Dænsebændet: Livat jubileum (2007)
  • Black Debbath: Black Debbath hyller kvinnen! (2007)
  • Diverse: Norsk visesang i 50 år (2008)
  • Mandal kantori: Kildevang (2008)
  • Diverse: Midtveis i Norge (2008)
  • Diverse: Postkort fra livet (2008)
  • Diverse: Allsang på Grensen (2008)
  • Karpe Diem: Fire vegger (2008)
  • Den Norske Operas kor: Hjem til jul (2008)
  • Diverse: Sang i Norge – Hele Norge synger i den lyse årstiden (2009)
  • Anita Skorgan: Hele veien (2009)
  • Tore Johansen: Natt, stille (2010)
  • Lillebjørn Nilsen: Stilleste gutt på sovesal 1 (2010)
  • Vidar Garlie: Kjærlighetens sanger (2011)
  • Diverse: Mitt lille land (2011)
  • Tore Johansen: Nord (2011)
  • Diverse: 10 år med Frelsesarmeens jule-CD (2011)
  • Lillebjørn Nilsen: Postkort fra Lillebjørn (2012)
  • Diverse: Hver gang vi møtes (2012)
  • Aristocats: Live 2013 (2013)
  • Diverse: De beste sangene fra Nord-Norge (2013)
  • Are Hembre: Jul – I skyggen tå et tårn (2013)
  • Diverse: Norske visesangskatter (2014)
  • Diverse: Ta meg med – Musikken fra filmen (2014)
  • Diverse: Fisken, havet & kjærligheta (2014)
  • Jan Gunnar Hoff: Stille lys (2014)
  • Hovedøen Social Club: Salsa til folket! (2015)
  • Hekla Stålstrenga: Barn som spør (2015)
  • Diverse: MAI 1973–1983 (2016)
  • Hekla Stålstrenga: Ventetid (2016)

Bibliografi

  • Sangboka: fra Petter Dass til Dum Dum Boys, Aschehoug forlag, 1993
  • Kjærlighetslandet, viser og sanger, Blåmann musikkforlag, 1994
  • Lyst hele natta, noter med besifring, Blåmann musikkforlag, 1998
  • Med sug i magen, sangtekster, Haldde forlag, 2016

Priser og utmerkelser

  • 1982: Spellemannprisen 1981 i klassen visesang for albumet Liv laga
  • 1985: Bodø kommunes kulturpris
  • 1986: Spellemannprisen 1985 i klassen visesang for albumet Amerika
  • 1991: Årets Spellemann (som en del av Gitarkameratene) under Spellemannprisen 1990
  • 1991: Spellemannprisen 1990 (som en del av Gitarkameratene) i klassen visesang for albumet Typisk norsk
  • 2000: Nordland fylkes kulturpris
  • 2002: Spellemannprisen 2001 i klassen viser for albumet Tvil, håp og kjærlighet
  • 2002: Skjæraasenprisen
  • 2005: Prøysenprisen
  • 2009: Spellemannprisen 2008 i klassen viser for albumet Mellom oss
  • 2010: Kardemommestipendiet

Eksterne lenker

bodøDenne bodø– og musikerrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.
Det finnes mer utfyllende artikkel/artikler på  .

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA