Gerd Dahlberg (født 11. mai 1926, død 23. oktober 1983 i Bodø) var en norsk forfatter og spesialpedagog fra Borge på Vestvågøy.[1]

Hun debuterte i 1959 med Gro Lofotjente, og skrev i alt seks bøker på Gyldendal forlag. Hun fikk Kirke- og undervisningsdepartementets pris for Gråt da vel (1977). Trilogien om Glad-Marit (1979–81) ble skrevet i opposisjon til 70-åras problematiserende barnelitteratur. Dahlberg var spesielt opptatt av forholdet mellom foreldre og barn.[2]

Bibliografi

Trilogi
  • 1959: Gro Lofotjente
  • 1977: Gråt da vel
  • 1978: «Vi må stå sammen»
Trilogi
  • 1979: GladMarit
  • 1980: Marit forteller hva du ser
  • 1981: GladMarit blir gladsøster

Referanser

  1. ^ Birkeland, Risa, Vold. Norsk barnelitteraturhistorie. 2. utg. Samlaget, 2005 ISBN 82-521-5933-8
  2. ^ Gerd Dahlberg i Store norske leksikon


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA