Fridtjof Knutsen (født 15. desember 1894 i Harstad, død 4. august 1961)[1] var en norsk journalist og forfatter. Han debuterte i 1933 med romanen Så underslår vi litt, med handling fra forretningslivet, og skrev senere kriminalromaner. Han var én av forfatterne som bidrog til detektivserien om Knut Gribb.

Han var gift med Lalli Knutsen, som også skrev kriminalhistorier, far til forfatteren Mette Newth og morfar til den populærvitenskapelige forfatteren Eirik Newth.

Han begynte som journalist i Tidens Tegn fra 1913 til 1934, og deretter og frem til sin død var han kriminalreporter i Aftenposten, med et avbrudd under andre verdenskrig.

Fridtjof Knutsen var medvirkende til at den siste av Hoel-sakene ble avdekket som et justismord.

Bibliografi

  • Så underslår vi litt (1933)
  • Ikke et ord i avisen! (1934)
  • Provokatøren (1934)
  • Det kommer for en dag (1936)
  • Han som forsvant (1938)
  • Med førstebetjenten på bryllupsreise (sammen med Lalli Knutsen, 1943)
  • Her lukter svidd (1943)
  • De tause vitner (1949) medforfatter, (sammen med Charles Bruff og Georg Svendsen)

Referanser

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)
Det finnes mer utfyllende artikkel/artikler på  .

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA