Ellen Hofsø

Født: 28. januar 1948 (69 år)

Nasjonalitet: Norge

Ellen Hofsø (født 28. januar 1948) i Bodø, er en norsk forfatter og sosionom. Hun bodde i flere år på Stokmarknes, men er i dag bosatt i Krokstadelva. Hun debuterte med romanen Ingen utgang i 1984, og har blant annet skrevet om psykiatri og rusmisbruk. Hennes siste bok, ungdomsromanen Til Sara, har handling fra det markesamiske området i Sør-Troms.

Hofsø er representert i antologien Circum Polaris, som ble utgitt av Nordnorsk Forfatterlag i 1997. Boka Til Sara er oversatt til nordsamisk (Sárái, 2007), og ungdomsromanen Ikke si det til noen er oversatt til dansk (Sig det ikke til nogen, 1991).

Bibliografi

  • 1984: Ingen utgang (roman)
  • 1986: Asalias fall (roman)
  • 1989: Ikke si det til noen (ungdomsroman)
  • 1991: Det er noe jeg må si deg (ungdomsroman)
  • 1995: Glemselens elv (roman)
  • 1999: Paradis og reddfis (barnebok)
  • 2002: Stikk deg fri! (barnebok)
  • 2007: Til Sara (ungdomsroman)
  • 2017: Elvesang (ungdomsroman)

Kilder

Eksterne lenker

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA