Cecilie Enger

Cecilie Enger

Født: 21. februar 1963 (55 år) Oslo

Beskjeftigelse: Forfatter og journalist

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Amalie Skram-prisen (2008 ), Bokhandlerprisen (2013 ), Nota Bene Bokpris (1995 ), Neshornet, Klassekampens kulturpris (2007 )

Cecilie Enger (født 21. februar 1963) er en norsk forfatter fra Asker. Hun er mag.art. med fagene norsk, historie og journalistikk. Hun jobber som journalist i Dagens Næringsliv. Som forfatter debuterte hun i 1994 med romanen Nødvendigheten, en roman hun fikk Nota Bene Bokpris for i 1995. For den selvbiografiske romanen Mors gaver fikk hun Bokhandlerprisen i 2013.

Bibliografi

  • 1994 Nødvendigheten (roman)
  • 1996 Ytterpunkt (roman)
  • 1999 Kjell Aksel – en snauklippet historie (barnebok)
  • 2000 Brødrene Henriksen (roman)
  • 2003 Se i nåde (roman)
  • 2007 Himmelstormeren (roman)
  • 2011 Kammerpiken (roman, Gyldendal)
  • 2013 Mors gaver (roman, Gyldendal)
  • 2017 Pust for meg (roman, Gyldendal)

Priser

  • Nota Bene Bokpris 1995
  • Neshornet, Klassekampens kulturpris 2007
  • Amalie Skram-prisen 2008
  • Bokhandlerprisen 2013

Kilder

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
Dag Seierstad
Ebba Wergeland
Vinner av Neshornet, Klassekampens kulturpris
sammen med Jan Erik Vold

(2007)
Neste mottaker:
Åsa Linderborg
Kåre Lunden
Forrige mottaker:
Linn Ullmann
Vinner av Amalie Skram-prisen

(2008)
Neste mottaker:
Ragnhild Nilstun
Forrige mottaker:
Per Petterson
Vinner av Bokhandlerprisen

(2013)
Neste mottaker:
Lars Mytting


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA