Cecilie Enger

Cecilie Enger

Født: 21. februar 1963 (54 år) Oslo

Yrke: Forfatter og journalist

Nasjonalitet: Norge

Utmerkelser: Amalie Skram-prisen, Bokhandlerprisen, Nota Bene Bokpris, Neshornet, Klassekampens kulturpris

Cecilie Enger (født 21. februar 1963) er en norsk forfatter fra Asker. Hun er mag.art. med fagene norsk, historie og journalistikk. Hun jobber som journalist i Dagens Næringsliv. Som forfatter debuterte hun i 1994 med romanen Nødvendigheten, en roman hun fikk Nota Bene Bokpris for i 1995. For den selvbiografiske romanen Mors gaver fikk hun Bokhandlerprisen i 2013.

Bibliografi

  • 1994 Nødvendigheten (roman)
  • 1996 Ytterpunkt (roman)
  • 1999 Kjell Aksel – en snauklippet historie (barnebok)
  • 2000 Brødrene Henriksen (roman)
  • 2003 Se i nåde (roman)
  • 2007 Himmelstormeren (roman)
  • 2011 Kammerpiken (roman, Gyldendal)
  • 2013 Mors gaver (roman, Gyldendal)

Priser

  • Nota Bene Bokpris 1995
  • Neshornet, Klassekampens kulturpris 2007
  • Amalie Skram-prisen 2008
  • Bokhandlerprisen 2013

Kilder

Eksterne lenker

Forrige mottaker:
 Dag Seierstad
Ebba Wergeland 
Vinner av Neshornet, Klassekampens kulturpris
sammen med Jan Erik Vold

(2007)
Neste mottaker:
 Åsa Linderborg
Kåre Lunden 
Forrige mottaker:
 Linn Ullmann 
Vinner av Amalie Skram-prisen

(2008)
Neste mottaker:
 Ragnhild Nilstun 
Forrige mottaker:
 Per Petterson 
Vinner av Bokhandlerprisen

(2013)
Neste mottaker:
 Lars Mytting 


Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA