Åge Magnussen

Født: 4. juni 1950 (67 år)

Yrke: Skuespiller

Nasjonalitet: Norge

 

Åge Magnussen (født 4. juni 1950) er opphavsmannen til Pelle Politibil. Pelle Politibil hadde sin første opptreden i «Barnetimen for de minste» på NRK radio i 1986. Etter tre sesonger på radio og to bokutgivelser, debuterte Pelle Politibil i 1993 med egen serie på fjernsyn og ble en av Norges mest populære barne-TV-figurer. Åge Magnussen, som til daglig jobbet som politi, spilte selv rollen som onkel Rikard i tv-serien.

Diskografi

Pelle Politibil

  • Pelle Politibil (1993)
  • Pelle Politibil (1993)
  • Glade blålys (1995)
  • Pelle på flyttefot (1997)
  • Pelle Politibil – reservehjul (1998)
  • Pellemusikk (2002)
  • Går i vannet (2009)

Deltar på

  • Diverse: Vær så go, kjør… (1985)
  • Diverse: Kystriksveien vær så go kjør (1987)
  • Rune Rudberg: Farvel Marita/Dagens morgengave (1988)
  • Rune Rudberg: Ut mot havet (1988)
  • Odd Jarle Hanssen: Odd Jarle Hanssen (1988)
  • Rune Rudberg: Hei Moss!/Et paradis (1989)
  • Rune Rudberg: Vinger over Europa (1989)
  • Scan-Express: Isabella/Naturella (1989)
  • Odd Jarle Hanssen: The Moment of Truth (1989)
  • Mimix: De nære ting (1991)
  • Diverse: Godt norsk – 21 radio spesial (1993)
  • Diverse: God jul 1 (1993)
  • Diverse: Caspers barnefavoritter 2 (1997)
  • Mimix: Takk for sist (1997)
  • Diverse: Rock’n Roll Fiskeboll – Hannes ønskekonsert for de minste (1997)
  • Diverse: Julekveldsviser 1 (1999)
  • Rune Rudberg: Julenissen tror på meg (1999)
  • Bodø kommunes tusenårsmelodi: Tusen bilda (2000)
  • Rune Rudberg: På oppfordring (2000)
  • Mimix: Avskjedstoner (2000)
  • Diverse: På dansefot (2000)
  • Beinkjør: Radio Beinskjør (2001)
  • Diverse: Årets Dansebandmelodi 2001 (2001)
  • Dænsebændet: Får vi lov? (2002)
  • Sakarina: Mellom himmel og hav (2002)
  • Diverse: Barnas beste (2002)
  • Diverse: Årets Dansebandmelodi 2002 (2002)
  • Diverse: Barne-TV favoritter (2003)
  • Rune Rudberg: Fri som en vind (2003)
  • Diverse: Tidenes beste barneplate (2003)
  • Kristerz: Första CD’n (2004)
  • Diverse: Barnas kuleste sanger! (2004)
  • Diverse: Barnas Beste (2004)
  • Diverse: Tidenes beste barneplate 2 (2005)
  • Rikingan: Har du hørt…? (2005)
  • Diverse: Barnas lydbokfavoritter (2006)
  • Sakarina: Gull (2007)
  • Diverse: Himmelske sanger – 30 sanger om kjærlighet, varme og glede (2012)
  • Diverse: Nisser & engler – 100 julesanger – del 4 av 4 (2012)
  • Diverse: Julen for store og små – Norske juleklassikere for hele familien (2012)
  • Rune Rudberg: 40 første hits 1984–1997 (2013)
  • Diverse: Alle barnas TV-favoritter (2015)
  • Diverse: Sommer for store og små (2017)

Teksten er henta fra Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA